Vlogs zijn populair

Het kijken naar vlogs is populair. Jongeren gaan aan kop, maar ook bij 50-plussers heeft de vlog aan populariteit toegenomen. Dat meldt marktonderzoeker Multiscope.

Vlog

Het woord vlog is een afkorting voor video weblog en komt van het Engelse woord log, dagboek. Een vlog is een variant op het blog, dat voornamelijk tekst bevat. De populariteit van vloggen heeft een vlucht gemaakt doordat we over steeds snellere internetverbindingen beschikken. De populairste Nederlandse vlogger is Enzo Knol. 1 op de 5 Nederlanders heeft weleens naar hem gekeken op YouTube. Het merendeel bekijkt vlogs voor ontspanning. Ongeveer 25 procent bekijkt ze om iets te leren (tutorial) of om inspiratie op te doen.

Leren vloggen

Op MAX Vandaag is een vlogcursus te volgen gegeven door Joost Timp. U leert de basisprincipes van het vloggen. Cursusleider Joost Timp laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog. U kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent. Nieuwsgierig geworden? Ga direct aan de slag!

Bent u een actieve vlogger?

(Bron: ANP)

Geef een reactie