Duur 07:04
Gepubliceerd op 12 november 2015

Klaar? Vloggen maar!

Als u wel eens op het internet surft, heeft u er vast al eens van gehoord: YouTube. Op dit platform kunnen gebruikers video’s publiceren, die bezoekers van de website dan weer kunnen bekijken.

Op 23 april 2005 werd de eerste video geüpload. De primeur kwam van medeoprichter Jawed Karim en zijn medewerker Yakov Lapitsky. De video is opgenomen in de dierentuin van San Diego en duurt slechts 19 seconden. Vandaag de dag heeft YouTube zo’n 1 miljard bezoekers per maand en wordt er iedere minuut zo’n 100 uur aan videomateriaal geüpload. Er zijn miljarden video’s te zien over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Interessante onderwerpen

Een belangrijk deel van deze YouTube video’s wordt gevormd door zogeheten vlogs. Een vlog is de benaming van een soort dagboek op het internet, waarbij het grootste deel bestaat uit videobeelden. De vlog is een variant op het blog, waarbij de inhoud voornamelijk tekst is. Vloggen wordt iedere dag populairder, vooral jongeren tussen de 12 en 22 jaar vloggen er enthousiast op los. Opvallend is dat vloggers vaak geen specifiek talent hebben, maar gewoon video’s maken over onderwerpen die ze interessant vinden.

Vlogcursus voor ouderen

Vloggen onder ouderen is nog niet zo populair. Uit onderzoek van het MAX Opinie Panel blijkt dat slechts een kwart van de ondervraagden wist wat een vlog was en dat 9 op de 10 respondenten nooit een vlog bekijkt. Tijd om in actie te komen dus: op donderdag 12 november 2015 start MAX Vandaag met de Vlogcursus van MAX. In 6 lessen krijgt u van fanatiek vlogger en blogger Joost Timp een cursus vloggen. In de cursus komen alle aspecten aan bod: wat is een vlog, waarom zou u een vlog maken? En hoe monteert en publiceert u een vlog?

Bekijk de Vlogcursus van MAX Deel I – Wat is een vlog?

Heeft u een vlog? Deel hem met ons!

Geef een reactie

Reacties (2)

  Elsie says:

  Beste Joost,
  Dank voor de heldere Vlog-lessen. Ik ga vloggen over mijn vak als opvoedkundige. Maar als amateur zoek ik de technische ingrediënten bij elkaar en dat lukt nog niet zo. Ik heb een aantal proefopnames gemaakt, maar kan er per opname geen tekst/naam aan geven, dus in m’n eigen archief/afbeeldingen. Ligt misschien aan mijn soort tablet, Asus?
  Ten 2e, als ik de app van Windows Moviemaker probeer te vinden kom ik bij heel veel verschillende apps, allemaal zonder toevoeging “windows”. Dus de 1ste genomen: kk movie maker. 2.19 betaald, maar ik kan ‘m maar niet activeren. Meer dan een venster met ” movie maker is gestopt” kom ik niet.
  Kun je hier iets over zeggen?

   Elsie says:

   Ik ben er uit! Het ligt i.d.d. aan de tablet.

Bekijk ook

Meer