MAX is er ook in de winter

Vier de feestdagen van 2021 samen met MAX

MAX is er, óók in de winter! Van zaterdag 18 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022 heeft MAX op radio en televisie een diverse, feestelijke programmering met mooie films, muziek, reportages en gloednieuwe programma’s.

Scrooge Live

Een sterrencast, met onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Tygo Gernandt en Carrie ten Napel, heeft op zaterdag 18 december live in Leeuwarden het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge op unieke wijze tot leven gebracht. Scrooge Live, een heus televisiespektakel, volledig in kerstsfeer en tegen het prachtige decor van de Friese stad.

Een kaarsje voor Tanja Groen

Het is inmiddels 28 jaar geleden dat de 18-jarige student Tanja Groen verdween. Stichting De Gouden Tip, opgezet door Peter R. de Vries, zamelde een miljoen euro in voor de gouden tip voor de vermissing van de student. Naast een nieuwe poging om de gouden tip voor de verdwijning alsnog binnen te halen, is op donderdag 23 december Tanja Groen herdacht tijdens Een kaarsje voor Tanja Groen én is er stilgestaan bij het overlijden van Peter R. de Vries.

MAX Kerstconcert 2021

Jan Slagter en Carrie ten Napel presenteren een fantastisch muzikaal programma. Het thema van het concert is ‘samen sterk’. Onder anderen Suzan & Freek, Marcel Veenendaal, Remy van Kesteren en Milow staan op het podium. Ook komt Erica Terpstra aan het woord.

MAX Kerstconcert 2021 is te zien op zaterdag 25 december om 13.20 uur op NPO 1.

De Beentjes van Sint-Hildegard (HH)

Jan is getrouwd met Gedda, maar wil graag meer ruimte in zijn huwelijk. Hij doet een poging hiertoe, maar ziet hierdoor zijn huwelijk in een afgesloten afdeling veranderen. Hij en zijn dochter, die in eenzelfde schuitje zit, nemen ze hun partners onder de loep en rijzen tot de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde? De luchtige dramafilm is uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020. De cast wordt gevormd door onder meer Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek.

De Beentjes van Sint-Hildegard (HH) is te zien op zaterdag 25 december om 21.45 uur op NPO 1.

Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman

MAX zendt de registratie uit van het Kerstconcert van Ton Koopman, vanuit de Sint Jansbasiliek in Laren. Samen met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en internationale topsolisten brengt hij prachtige stukken ten gehore.

Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman is te zien op zondag 26 december om 14.55 op NPO 2.

Tijd voor MAX Oudejaarsshow

Martine van Os en Sybrand Niessen sluiten het jaar feestelijk af. In een versierde studio blikken zij, samen met gasten als André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, terug op het afgelopen jaar. Ook blikken zij vooruit naar 2022.

Tijd voor MAX Oudejaarsshow is te zien op vrijdag 31 december om 17.10 uur op NPO 1.

Elvis: ’68 Comeback Special

De ’68 Comeback Special, die in juni 1968 werd opgenomen in Burbank, werd een mijlpaal in de carrière van Elvis Presley. In zijn allereerste televisiespecial speelde hij hits, zowel alleen als vergezeld door vrienden en bandleden. Onder andere Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock en That’s All Right komen voorbij.

Elvis: ’68 Comback Special is te zien op zaterdag 1 januari om 00.15 uur op NPO 2.

Elvis Presley: Aloha From Hawaii Special

In januari 1973 trad Elvis Presley op in Honolulu, Hawaii. Dit was het allereerste wereldwijde live satellietconcert met een soloartiest, dat in meer dan veertig landen in Azië en Europa werd uitgezonden. Hierin komen onder andere klassiekers als Can’t Help Falling In Love, Blue Suede Shoes en Suspicious Minds voorbij.

Elvis Presley: Aloha From Hawaii Special is te zien op zaterdag 1 januari om 01.20 uur op NPO 2.

Denkend aan Holland, de Elfstedentocht

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht is verreden, en daarom varen Janny van der Heijden en André van Duin in een speciaal seizoen van Denkend aan Holland de tocht der tochten. Het belooft een bijzonder avontuur over de Friese sloten, kanalen en meren te worden.

Denkend aan Holland, de Elfstedentocht is te zien vanaf zondag 2 januari om 21.40 uur op NPO 1.

Trijntje & het Metropole Orkest

Trijntje Oosterhuis speelt samen met het Metropole Orkest evergreens van meestercomponist Burt Bacharach. Een dwarsdoorsnede van het repertoire van Bacharach komt voorbij, zoals de klassiekers I Say A Little Prayer en The Look Of Love. Het belooft een feest der herkenning te worden en een eerbetoon aan de rijke composities van één van ’s werelds grootste componisten ooit.

Trijntje & het Metropole Orkest is te zien op zondag 2 januari om 17.10 uur op NPO 2.

Missie MAX

Om het thuisfront van uitgezonden militairen en politiemensen een mooie dag te bezorgen rond de feestdagen, is Missie MAX opgezet. Helaas is er dit jaar geen groot evenement, maar wel een missiebezoek en hartverwarmende, ontroerende reportages. Jan Slagter bezoekt – samen met de nieuwe Commandant der Strijdkrachten – de militairen in Litouwen. Verder zijn er persoonlijke portretten te zien, is er aandacht voor de nieuwe luchtmachtmissie in Mali en blikken we terug op de jarenlange inzet van Nederlandse militairen in Afghanistan.

Missie MAX is te zien op zondag 2 januari om 18.10 uur op NPO 1.

MAX op NPO Radio 1

Op 26 december, Tweede Kerstdag, tussen 17.00 en 19.00 uur, presenteert De Perstribune het Radiomoment van het Jaar. Een deskundige jury kiest onder leiding van Ron Vergouwen hét radiomoment van 2021. Verder gaat Astrid de Jong op 31 december tussen 21.00 en 23.00 uur in gesprek met journalist en historicus Han van Bree. Hoe gaat 2021 de boeken in? Ook gaat Astrid de Jong op 2 januari tussen 14.00 en 17.00 uur in het programma Nachtzuster in gesprek met theatermakers en artiesten over producties in tijden van corona. Tot slot start Jurgen van den Berg op 3 januari met het gloednieuwe radioprogramma Villa VdB: elke maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 15.30 uur.

MAX op NPO Radio 4

Vanaf 16 december is de NPO Radio 4-podcast Kerst met Dorrestijn te beluisteren. Verder heeft NPO Radio 4 het virtuele Maatwerk OrKerst in het leven geroepen. Door de coronamaatregelen zijn er een stuk minder kerstconcerten. Daarom kan iedereen die een instrument bespeelt, een partij inzingen of -spelen en deze opsturen. Vervolgens worden alle instrumenten samengevoegd tot een prachtig huisgemaakt concert.

MAX op NPO Radio 5

Op 17 december wordt Lunch Lekker met Daniel Dekker live vanuit Leeuwarden uitgezonden, waar op dat moment de voorbereidingen voor Scrooge Live volop bezig zijn. Verder presenteert Daniel Dekker op 20 december live vanuit Utrecht een kerstuitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker. Dennis van Aarssen en zijn band komen hier optreden. Op Eerste Kerstdag verzorgt Erik de Zwart een feestelijke kerstuitzending van TinekeShow, samen met OG3NE. Verder schuiven in december wintergasten aan bij Lunch Lekker met Daniel Dekker, waaronder Ilse DeLange en Jeangu Macrooy.

Geef een antwoord