The Crown over het leven van koningin Elizabeth

Op 4 november 2016 gaat de serie The Crown over het mystieke leven van koningin Elizabeth op de betaalzender Netflix van start. Een serie over gebaseerd op waargebeurde verhalen over het leven van een koningin die nog steeds aan de macht is.

Langst zittende vorst

De 90-jarige Elizabeth II heeft als vorstin al een hoop meegemaakt. Van de eerste man op de maan tot de opkomst van The Beatles en de introductie van de mobiele telefoon. In april van dit jaar vierde zij haar 90-jarige verjaardag en staat zij nog altijd haar mannetje als hoofd van het Britse koninkrijk. In 2016 zit zij maar liefst 64 jaar op de troon. Daarmee is zij de langst zittende monarch in de geschiedenis van het Britse koningshuis. Ze doorstond maar liefst 13 premiers en 12 Amerikaanse presidenten. Sinds het overlijden van koning Bhumibol van Thailand op 13 oktober 2016 is koningin Elizabeth zelfs de langst zittende vorst ter wereld.

Communiceren via de tassen

Een handtas is niet zomaar een accessoire. Koningin Elizabeth communiceert zelfs met haar hofdames via haar tassen. “Wanneer zij haar tas links draagt is ze tevreden, maar zodra de tas over haar rechterschouder gaat, weten de hofdames dat ze alert moeten zijn, aldus Sigrid Ivo van Tassenmuseum Hendrikje. “Zet de koningin haar tas op de grond, dan is dit het teken dat ze weg wil.” Zo is de tas niet alleen een aanvulling op de garderobe, maar een heus communicatiemiddel.

Royal Bags

Het tassenmuseum kreeg voor de tentoonstelling Royal Bags een deel van de collectie tassen van koningin Elizabeth.Op de tentoonstelling is ook een collectie tassen van koningin Máxima te zien. “Ze heeft ze zelf uitgezocht. Koningin Juliana heeft ze ook nog gedragen.” Een ander belangrijk stuk is de tas van Grace Kelly van Monaco. De tentoonstelling Royal Bags is te zien van 8 oktober 2016 – 26 februari 2017 in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

De serie en het leven van koningin Elizabeth wordt besproken in Tijd voor MAX op dinsdag 18 oktober 2016.

Geef een reactie