Museum Arnhem

Tekenen op de vloeren en muren van Museum Arnhem

Museum Arnhem gaat op 20 november 2017 voor 2 jaar dicht. Totdat de deuren daadwerkelijk sluiten, mogen alle bezoekers op de muren en de vloeren van het museum tekenen.

Verbouwing

Museum Arnhem is een van de grootste museum van de stad Arnhem en een trekpleister voor kunstliefhebbers met een voorkeur voor moderne kunst. Het is gehuisvest in een oud pand en het museum heeft een beeldentuin die uitkijkt over de rivier de Rijn. In 2016 beslist de directie van het museum dat het tijd is voor een grootschalige verbouwing én uitbreiding. Daarom sluiten de deuren op 20 november 2017 voor een lange tijd.

Creatieve handtekening

Ter voorbereiding op dit omvangrijke project is een groot deel van de collectie al elders ondergebracht, met lege vloeren en muren als resultaat. Op deze blanco plekken mogen de bezoekers nu hun creativiteit loslaten totdat het licht echt uitgaat op 19 november om 17.00 uur. Dit hebben veel mensen zich geen 2de keer laten zeggen, met als resultaat dat er al behoorlijk wat nieuwe wand- en vloerkunst is verschenen in het museum. Ook u kunt hier uw creatieve handtekening achterlaten, als u dat nog niet gedaan heeft.

Belangrijke werken

Als het museum eind 2019 weer open gaat, zullen de reguliere stukken weer aan de muren prijken. Museum Arnhem beschikt vooral over veel werken die in de 20ste eeuw zijn gemaakt door belangrijke kunstenaar uit binnen- en buitenland. Zo heeft het werken van Pycke Koch, Charley Toorop en Isaac Israels; allen zeer bekende Nederlandse kunstenaars.

Kinderen aan het strand van Isaac Israels is een van de werken van Museum Arnhem.

(Bron: De gelderlander, De Stentor, ANP)

Geef een reactie