matthäus passion

Beleef de Matthäus Passion op NPO Radio 4

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach wordt normaal gesproken rond Pasen overal in Nederland opgevoerd. In 2020 is dit niet mogelijk, maar gelukkig staat NPO Radio 4 tot en met 10 april volledig in het teken van meesterwerk.

Matthäus-week bij NPO Radio 4

NPO Radio 4 besteedt elk jaar rond pasen speciale aandacht aan de Matthäus Passion, maar in 2020 gaat alles iets anders dan normaal. Live optredens zijn er nu natuurlijk niet, dus wordt er geput uit het archief. Zo kunt op nporadio4.nl luisteren naar een eerdere vertolking van dit stuk door de Nederlandse Bach Vereniging . Op 6 april 2020 hoort u op deze zender rond 20.00 uur een uitvoering van de Johannes Passion, die vaak wordt vergeleken met de nog net iets beroemdere Matthäus Passion. De versie van de Johannes Passion die NPO Radio 4 uitzendt wordt gespeeld door kamerkoor Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor.

Extra informatie

Daarnaast heeft NPO Radio 4 ook heel veel interessante artikelen over de Matthäus Passion op de website staan. Zo wordt er beschreven waarom één van de meest bekende aria’s uit dit stuk, Ebarme Dich, mensen altijd weet te raken én wordt er ontrafeld wat de tekst van deze passage eigenlijk betekent.

Ook aan mensen die nog niet zo bekend zijn met dit stuk van Bach is gedacht. NPO Radio 4 legt namelijk ook uit wat de Matthäus Passion precies is.

Matthäus Passion op tv

Naast de uitzendingen op de radio en de artikelen op de site, wordt er ook op tv aandacht besteedt aan de Matthäus Passion. Op 10 april 2020 kunt u rond 12.00 uur op NPO 2 kijken naar een uitvoering van het stuk uit 2016 door het Ars Musica koor en orkest.

Alvast veel luister- en kijkplezier toegewenst!

(Bron: NPO Radio 4)

Geef een reactie

Reactie

  1. Eleonora says:

    Ik vind het heel fijn maar ook verstandig dat op deze manieren tot nog aandacht komt voor de Matthaus Passion!

    Bedankt en goede paasdagen gewenst!

    E. van der Plas-Emondt