jules de corte

Slotaflevering MAX-podcast De Corte Podcast uitgezonden op Belgische radio

De laatste aflevering van De Corte Podcast, over het leven en werk van liedjesschrijver Jules de Corte, wordt op 31 januari 2022 integraal uitgezonden op de Belgische Radio 1. Het zal onderdeel uitmaken van het programma Zandman, dat tussen 22.00 en 23.00 uur wordt uitgezonden.

Liedjes over alles

Liedjesschrijver Jules de Corte is vanaf 1946 jarenlang een vaste waarde op de Nederlandse en Belgische radio en podia. Zijn muzikale miniaturen, die hij zelf altijd bestempelt als liedjes, zijn zowel muzikaal en tekstueel van een zeldzaam hoog niveau. Naast de kwaliteit, valt ook de thematiek op die De Corte durft aan te snijden. Zo illustreert het lied Het Bruidspaar, dat hij begin jaren 60 maakt, zijn kritische houding tegenover het gedwongen huwelijk en maakt hij begin jaren 70 als eerste Nederlandse artiest een nummer over de liedje tussen 2 mannen. In 1962 brengt hij zelfs een hele lp uit met daarop liedjes over onderwerpen waar men destijds liever over zwijgt. De lp heet dan ook Liedjes die eigenlijk niet mogen.

Jules de Corte
Lees ook: Podcast – De Corte Podcast

De Corte Podcast

De Corte overlijdt in 1996, nu bijna 26 jaar geleden. MAX heeft daarom in 2021 – het is dan uiteraard precies 25 jaar geleden – een podcast over hem: De Corte Podcast. Hierin volgt presentator Sander Zwiep de loop van zijn leven en carrière. Wij reist af naar zijn geboortestreek, praat met vrienden, bekenden en familie van De Corte en interviewt mensen die hem postuum hebben ontdekt. 1 van de mensen die na zijn dood kennis hebben gemaakt met zijn muziek, is de Vlaamse Harry Viaene. Hij vertelt zijn verhaal in de laatste aflevering van De Corte Podcast, die op de 31e januari 2022 wordt uitgezonden bij de VRT-programma Zandman op de Belgische Radio 1. Zandman is te horen tussen 22.00 en 23.00 uur en kunt u online beluisteren.
De volledige reeks kunt u ook beluisteren in de podcastomgeving op MAX Vandaag.

(Beeld: Nationaal Archief)

Geef een reactie