de corte podcast

De Corte Podcast #5: terug naar de Peel

In De Corte Podcast gaat Sander Zwiep op reis door het leven en werk van liedjesschrijver Jules de Corte (1924-1996). In de 5e aflevering gaat Sander naar de plek waar Jules de laatste 20 jaar van zijn leven woonde: Helenaveen, een kleine veenkolonie in de Brabantse Peel.

Terug naar de Peel

Begin jaren 70 keert Jules terug naar het gebied waar hij vandaan komt: de Peel. Naar Helenaveen, om precies te zijn, een kleine veenkolonie vlakbij zijn geboorteplaats Deurne. Hij blijft hier wonen tot aan zijn dood in 1996. In het huis aan de Geldersestraat nummer 9 wonen nu Willem-Jan en Grace. Sander gaat bij hen op bezoek, samen met Ernst de Corte. In het huis treffen zij ook Martien, de oude buurjongen van Jules, die nog steeds in het huis ernaast woont.

Sander eindigt zijn reis door het leven en carrière van Jules in Helmond, waar hij samen met Ernst het graf van Jules bezoekt.  Na Jules’ toch vrij plotselinge overlijden in 1996 wordt hij hier – als het enige kind van het echtpaar De Corte – bijgezet in het graf van zijn ouders.

⭐⭐⭐⭐⭐
Wat vond je van deze aflevering? Beoordeel deze podcast in je favoriete podcastapp en vertel het door. Bedankt!

Geef een reactie