de corte podcast

De Corte Podcast #2: Op naar Delft

In De Corte Podcast gaat Sander Zwiep op reis door het leven en werk van liedjesschrijver Jules de Corte (1924-1996). In de 2e aflevering bezoekt Sander de stad Delft, waar Jules woont als hij bekend wordt. Delft verkent hij samen met Jules’ zoon Ernst, die hier is opgegroeid en nog altijd woont.

De muzikale voetsporen van Jules

De muzikale carrière van Jules de Corte komt van de grond nadat hij in 1945 Grave verruilt voor Delft. Hier komt hij terecht op uitnodiging van de ouders van een studiegenoot van hem. In deze aflevering verkent Sander samen met Ernst de muzikale voetstappen van De Corte senior.

Tijdens de wandeling vertelt Ernst over zijn vader en over hun onderlinge band. Deze is niet altijd goed geweest, maar de jaren voor zijn dood komen vader en zoon weer nader tot elkaar. Inmiddels zingt Ernst de nummers van zijn vader regelmatig en heeft hij het gevoel dat hij hem postuum steeds beter leert kennen.

Tijdens de tocht doen de 2 de huizen aan waar Jules heeft gewoon, maar doen zij ook de beroemde Nieuwe Kerk aan. Jules was gek op het klokgelui van deze kerk. Sander en Ernst beklimmen samen met de stadsbeiaardier de toren naar het carillon, waar een mooie verrassing wacht.

De Corte Podcast, vanaf 26 oktober 2021 te beluisteren op de podcastpagina van MAX Vandaag, de site van NPO Radio 4 en de bekende podcastplatforms.

Geef een antwoord