Ruth Jacott

Ruth Jacott gouden held van de Nederlandse muziek bij MAX

Ruth Jacott is de derde gouden held die in de Eregalerij van de Nederlandse Muziek wordt geplaatst. De artiest wordt vanaf 2 maart 2021 een maand lang geëerd bij MAX in het radioprogramma Lunch Lekker met Daniel Dekker, het tv-programma Tijd voor MAX en online op MAX Vandaag.

Ruth Jacott is gouden held

In De gouden helden van de Nederlandse muziek worden iconen uit de Nederlandse muziekwereld geëerd. Het gaat om artiesten die al jaren in de schijnwerpers staan en nog altijd relevant zijn. In maart 2021 is dat dus Ruth Jacott.

Een vaste waarde

Jacott speelde belangrijke rollen in de musicals Cats en A Night At The Cotton Club. Maar ze is natuurlijk vooral bekend van de hits Leun op mij, Hartslag en Blijf bij mij. Ze deed mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Vrede, ontving een Gouden en Zilveren Harp en deed mee aan het programma De Beste Zangers van Nederland. In Lunch Lekker met Daniel Dekker wordt gedurende een maand elke dag een nummer van de artiest gedraaid. Aan het eind van de maand is de gouden held te gast bij het NPO Radio 5-programma en in Tijd voor MAX. In dat laatste programma wordt een muzikale ode aan aan gebracht door een gastartiest.
Presentator Daniel Dekker: “Al ruim 35 jaar is Ruth Jacott een vaste waarde in de Nederlandse muziek. Ze is niet alleen een geweldige zangeres, maar ook enorm veelzijdig in het theater en in musicals. Elke keer wanneer je Ruth op een podium hebt gezien ga je blij naar huis. Ik kijk er naar uit om haar geweldige repertoire de komende weken te laten horen.”

MAX Vandaag

Ook op MAX Vandaag wordt veel aandacht besteed aan gouden held Ruth Jacott. Onder andere het verhaal achter één van haar meest bekende liedjes wordt verteld en er volgt een uitgebreid interview met de zangeres. Verder kunnen luisteraars van Lunch Lekker via deze website nummers hun favoriete Ruth Jacott-nummer aanvragen. 

Lunch Lekker, elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5.
Tijd voor MAX, elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1.

Geef een reactie