Frank Wieland in gesprek met Mieke van der Weij

Rechter Frank Wieland (71) ging verplicht met pensioen, maar behandelt nu weer zaken om corona-achterstand weg te werken

In de NPO Radio 1/Omroep MAX podcast Dor Hout spreekt Mieke van der Weij met mensen uit de risicogroep. Over wat de coronacrisis onszelf en de maatschappij heeft geleerd. Zo ook met rechter in ruste Frank Wieland (71). Na de Holleder-zaak gaat hij verplicht met pensioen. 

Verplicht met pensioen

Rechters zijn in Nederland verplicht om op hun 70e met pensioen te gaan. Wieland vindt daar het zijne van. Inmiddels is de leeftijdsgrens iets opgerekt, om de achterstand in de rechtspraak weg te kunnen werken.

“Ik heb collega’s gezien die nog geen 70 waren, waarvan ik dacht, misschien is het goed als je stopt. Maar ik heb ook heel veel collega’s gezien (…), waarvan ik dacht je zou nog jaren door kunnen gaan”

Van de ic terug naar de rechtspraak

Kort na zijn pensioen krijgt Wieland corona. De situatie is ernstig. Hij belandt op de IC. Wielands partner krijgt te horen dat hij er rekening mee moest houden dat hij afscheid moet nemen van zijn geliefde. Op afstand. Dat blijkt uiteindelijk niet nodig. Na een periode op de IC herstelt Wieland. Vervolgens gaat hij zelfs weer aan het werk. Wieland wordt opgeroepen om de door corona opgedane achterstand in de rechtspraak weg te werken.

De podcast Dor Hout met Frank Wieland is te beluisteren op MAX Vandaag, Spotify, NPO Luister, Apple Podcast en alle andere bekende streamingsdiensten.

Geef een reactie