dor hout

Dor Hout #3: Mieke van der Weij in gesprek met Eva Weyl (86)

n de 6-delige podcastserie Dor Hout spreekt  presentator Mieke van der Weij mensen die, om verschillende redenen, tot “de risicogroep” behoren. Samen blikken ze terug op hun coronajaar, maar kijken ze ook vooruit. 

Aflevering 3: Eva Weyl, overlevende van kamp Westerbork

Ondanks haar hoge leeftijd geeft Eva Weyl nog altijd les over haar tijd in Kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de huidige maatregelen doet ze dat zelfs meer dan ooit. Voor corona bezocht Weyl zo’n 50 scholen per jaar.

In de 3e aflevering van Dor Hout vertelt Eva onder meer over haar tijd in Kamp Westerbork: “mijn overlevingsverhaal is een verhaal van geluk. Alléén geluk”, zegt ze tegen Mieke van der Weij. Ook reageert ze voor het eerst uitgebreid op Angela Merkel, die zich persoonlijk tot Eva Weyl richtte tijdens een toespraak afgelopen 5 mei en vertelt Weyl waarom ze haar Duitse nationaliteit terugvroeg.

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag/podcast, op de site van NPO Radio 1,  de NPO Radio 1 app en via de bekende streamingsdiensten, zoals Spotify,  te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie