Publieke omroep staat komende week in het teken 4 en 5 mei

De programmering van de publieke omroep staat vanaf donderdag 28 april 2016 een week lang voor een groot deel in het teken van 4 mei (dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag).

Bijzondere uitzendingen

NPO 2 trapt op donderdag 28 april 2016 om 22.55 uur af in Het uur van de wolf af met een portret van de regisseur van Shoah, een portret van Claude Lanzmann. Hij is de regisseur van Shoah, een 9 uur durende Holocaust-documentaire uit 1985. De documentaire Shoah zelf wordt op vrijdag 29 en zaterdag 30 april 2016 uitgezonden om 23.25 uur op NPO 2.

Voor jongeren

Voor jongeren zijn er verschillende documentaires en speciale afleveringen van lopende programma’s als Kruispunt (KRO-NCRV) en Andere tijden (NTR/VPRO) te zien. Ook de films Snuf de hond in oorlogstijd, Oorlogsgeheimen en het ‘sociale experiment’ Dictator, waarbij acht jongeren een week worden opgesloten in een oude gevangenis worden uitgezonden.

Dodenherdenking

Zoals ieder jaar zendt de publieke omroep op 4 mei de nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam uit. Op 5 mei is er een verslag van Bevrijdingsdag en verschillende festivals. De commerciële tv-zenders van RTL en SBS zenden op 4 mei de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte bij Wassenaar uit.

Radio

Behalve op televisie is er ook op de radio veel te horen. Verschillende radiozenders van de NPO haken in hun programmering aan op Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

 

Geef een reactie