piet paulusma

Piet Paulusma 35 jaar bij Omrop Fryslân: dit is er te zien en horen

Op 1 december 2020 is het de hele dag feest bij Omrop Fryslân. Weerman Piet Paulusma, die natuurlijk ook verbonden is aan MAX, werkt dan 35 jaar bij de omroep en dat wordt de gehele dag gevierd. Dit is er allemaal te zien en te horen.

Feestelijkheden

Op 1 december 1985 is de dan 28-jarige Piet Paulusma zijn eerste weersvoorspelling voor Omrop Fryslân. Later volgt ook een carrière op de landelijke tv, maar hij blijft ook altijd in dienst bij de Friese omroep. Zodoende werkt hij er inmiddels al 35 jaar, een jubileum dat natuurlijk niet ongemerkt voorbij zal gaan.

Live op de radio

Zo wordt er op de radio vrijwel de hele dag aandacht besteed aan zijn staat van dienst. Er zijn radioreportages over hem te horen en er is een complicatie gemaakt van een aantal leuke momenten uit 35 jaar Piet Paulusma bij Omrop Fryslân. ’s Ochtends vindt ook een officiële felicitatiemoment plaats bij de weerman thuis. Hier is uiteraard een verslaggever van de zender aanwezig, net als de hoofdredacteur.

In de middag worden op de Friese radio mensen uit Paulusma’s omgeving gebeld voor wat persoonlijke verhalen over de weerman. Aan het einde van de middag is Paulusma zelf ook te gast bij het radioprogramma Weistra op wei, waar hij vragen van luisteraars zal beantwoorden.

Tv

’s Avonds is er in het programma Fryslân Hjoed een reportage over Piet Paulusma te zien waarin onder meer bekenden van hem aan het woord komen. Dit programma wordt meerdere keren uitgezonden, maar de eerste uitzending is om 17.00 uur.

Felicitatietelefoon

Naast het speciale programma op tv en radio kunnen luisteraars ook de hele dag bellen naar de omroep om Paulusma te feliciteren. Het nummer van de speciale felicitatietelefoon is 058-70 09 777. De felicitaties van luisteraars en kijkers zijn tussen de reguliere programmering door te horen op de radio.

Zo beluistert en kijkt u Omrop Fryslân

Klanten van Ziggo vinden tv van Omrop Fryslân op kanaal 702. Klanten van KPN kunnen Omrop Fryslân niet altijd ontvangen, aangezien KPN alleen regionale zenders aanbiedt van de gebieden die de provincie waar u zelf woont omringen. Uiteraard kunt u radio en tv van Omrop Fryslân ook luisteren en zien op de website van de omroep.

Felicitaties van MAX

Piet Paulusma ontvangt op 1 december 2020 ook felicitaties van MAX in het programma Tijd voor MAX, dat hij zelf dagelijks afsluit met zijn weerbericht. U ziet Tijd voor MAX elke werkdag rond 17.10 op NPO 1.

(Bron: Redactie Tijd voor MAX, Omrop Fryslân)

Geef een antwoord