WO2 café

Overijssel zoekt naar oorlogsverhalen tijdens WO2 Cafés

In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog tot een einde komt en Nederland wordt bevrijdt. Dit wordt grootst gevierd én herdacht in heel Nederland, zo ook in Overijssel. In aanloop naar deze gebeurtenis zoeken RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel (HCO) tijdens zogenoemde Oorlogscafés naar bijzondere verhalen over de periode 1940-1945. Iedereen met een bijzonder oorlogsverhaal kan aanschuiven.

Op zoek naar verhalen

De oorlogcafés worden van 1 tot en met 17 april 2019 in bibliotheken door de hele provincie georganiseerd. Twee uur lang kunnen mensen hun oorlogsverhalen met elkaar en de aanwezige deskundige delen. Zo gaan de verhalen niet verloren. Uiteindelijk plaatst het HCO in het jubileumjaar 2020 een aantal van de verzamelde verhalen op verschillende online platformen, zodat iedereen ze kan lezen. Naast verhalen, mogen er tijdens de bijeenkomsten ook foto’s en andere objecten worden meegenomen.

Zelf een oorlogscafé bezoeken

De bijeenkomsten worden telkens tussen 12 en 14.00 uur gehouden en zijn gratis toegankelijk. Mensen die aanschuiven krijgen een lunch en koffie of thee. Bent u woonachtig in Overijssel en heeft u een oorlogsverhaal dat u graag wilt delen of een object wat u wilt laten zien? Dan kunt u tot en met 17 april 2019 op de volgende plekken terecht:

Woensdag 3 april – Bibliotheek Losser
Donderdag 4 april – Bibliotheek Almelo
Vrijdag 5 april – Bibliotheek Holten
Zaterdag 6 april – Bibliotheek Hardenberg
Maandag 8 april – Stadkamer Zwolle (centrum)
Dinsdag 9 april – Bibliotheek Nijverdal
Woensdag 10 april – Bibliotheek Deventer
Donderdag 11 april – Bibliotheek Ommen
Vrijdag 12 april – Bibliotheek Raalte
Zaterdag 13 april – Bibliotheek Steenwijk
Maandag 15 april – Bibliotheek Dalfsen
Dinsdag 16 april – Bibliotheek Wierden
Woensdag 17 april – Bibliotheek Stadskazerne Kampen

Bron: Tubantia, HCO.

Geef een reactie