Ode aan de Nederlandse Mode

Modeontwerpers Viktor & Rolf, Frans Molenaar, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben Nederland duidelijk op de internationale modekaart gezet. Het Gemeentemuseum Den Haag brengt met een bijzondere tentoonstelling een ode aan deze en andere Nederlandse ontwerpers.

Internationaal succes

Veel Nederlandse ontwerpers hebben niet alleen in ons eigen land succes. Ook in het buitenland maken ze furore. Het Gemeentemuseum Den Haag schetst met de tentoonstelling Ode aan de Nederlandse mode hoe de mode zich in ons land vanaf 1900 heeft ontwikkeld.

Van spijkerbroek tot inhuldigingsjapon

De tentoonstelling bestaat uit meer dan 100 creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis. Zo vindt u er de eerste spijkerbroek, maar ook bijzondere japonnen uit het koningshuis. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de oogverblindende blauwe jurk die koningin Máxima droeg tijdens de inhuldigingsceremonie op 30 april 2013? Het is een creatie van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Deze japon is samen met de extravagante kleding van het ontwerpersduo Viktor en Rolf en bijzondere stukken van Frans Molenaar in het museum te zien. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Meer informatie:

Ode aan de Nederlandse Mode – Gemeentemuseum Den Haag
19 september 2015 – 5 februari 2015
Website: Gemeentemuseum Den Haag

Geef een reactie

Reactie

    P.J. says:

    De moeite waard om te gaan bekijken schitterende tentoonstelling.