Tentoonstelling: Once in a lifetime

In de Oude Kerk in Amsterdam opent op donderdag 12 mei 2016 de nieuwe tentoonstelling Once in a lifetime. Deze tentoonstelling over de vergankelijkheid van het leven omvat een bijzondere combinatie van schilderijen, sculpturen, ruimtelijke installaties en videowerken van 8 kunstenaars.

Eindigheid van het leven

De tentoonstelling Once in a Lifetime daagt u uit om na te denken over de eindigheid van het leven. Omgaan met sterfelijkheid is namelijk niet voor iedereen even gemakkelijk. Tegelijkertijd is het besef van eindigheid ook een voorrecht. Juist omdat ons bestaan vergankelijk is, kunnen we er betekenis aan geven. Welke sporen laat u na? En hoe gaat u om met de tijd die u rest? Dit zult u zich na een bezoek aan deze tentoonstelling hoogstwaarschijnlijk afvragen.

8 kunstenaars

Curator Nina Folkersma selecteerde speciaal voor deze tentoonstelling nieuw en bestaand werk van 8 nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars: Daniëlle van Ark, Michaël Borremans, Stan Brakhage, Amie Dicke, Folkert de Jong, Job Koelewijn, Muntean & Rosenblum en Yehudit Sasportas. De tentoonstelling biedt verschillende perspectieven en reflecties op het mysterie van leven en dood. Zo toont de Amerikaanse filmmaker Stan Brakhage de geboorte van zijn eerste kind in een even rauwe als intieme film.

De Oude Kerk

De ruimte van de Oude Kerk speelt een eigen belangrijke rol in deze tentoonstelling. Het gebouw daagt uit tot een experimentele manier van presenteren, waarbij de kunstwerken direct een relatie aangaan met de religieuze symboliek, geschiedenis en architectuur van het gebouw. De Nederlandse kunstenaar Job Koelewijn maakte speciaal voor de tentoonstelling een zee van kleurrijke, geurende bloemen op de zerkenvloer van de Oude Kerk, ter nagedachtenis aan de doden die er al eeuwen begraven liggen. Wie in de stilte van dit monument binnenstapt, voelt zich direct geconfronteerd met het verstrijken van de tijd. Wat een bijzondere extra dimensie aan deze tentoonstelling geeft.

Once in a Lifetime
Donderdag 12 mei tot en met zondag 28 augustus 2016
Oude Kerk Amsterdam

Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op toegangskaarten voor de tentoonstelling Once in a lifetime.

Geef een reactie