arbeidsvitaminen

NPO Radio 5 in het teken van Week van de Arbeidsvitaminen

Van 15 tot en met 19 februari 2021 staat NPO Radio 5 in het teken van het jarige radioprogramma Arbeidsvitaminen. Op 19 februari bestaat dat programma precies 75 jaar. Hierdoor zien ook de MAX-titels er in die week anders uit.

Week van de Arbeidsvitaminen

Tijdens de Week van de Arbeidsvitaminen wordt elk programma ingevuld zoals dat dit tijdens Arbeidsvitaminen gebeurt: er worden verzoekplaatjes gedraaid van luisteraars en bedrijven. Op de 19e februari wordt deze themaweek feestelijk afgesloten met de Toplijst van de Arbeidsvitaminen, waarin de beste nummers uit 75-jarig bestaan voorbij komen. De huidige Arbeidsvitaminen-presentator Hans Schiffers onthult op de 19e tevens een speciaal Arbeidsvitaminen-beeld, dat de geschiedenis van het programma letterlijk laat zien. Op deze dag kunt u op MAX Vandaag ook een uitgebreid achtergrondverhaal lezen over dit radioprogramma met daarin ook quotes van Hans Schiffers.

MAX-programmas

Zoals al gezegd zien de MAX-programma’s op NPO Radio 5 er deze week ook anders uit door deze speciale week. Ook hier zal het allemaal draaien om de verzoeknummers. U hoort wel de vertrouwde dj’s op de vertrouwde tijdstippen.

Over Arbeidsvitaminen

Arbeidsvitaminen wordt op 19 februari 1946 voor het eerst uitgezonden en is daardoor het langstlopende radioprogramma ter wereld. De formule is in al die jaren ongeveer gelijk gebleven: het draait allemaal om verzoekjes van bedrijven en luisteraars.

(Beeld: Ruud Baan)

Geef een reactie

Reactie

 1. dragon says:

  leuk dat de arbeidsvitaminen net zo oud is als ik (dragon)
  Radio5 is sinds enkele maanden weer mijn favoriete zender.
  Nu is het probleem dat Ziggo de analoge radio gaat stoppen.
  Er is geen simpel alternatief, temeer omdat radio 5 niet meer op de FM-band uitzendt.
  Ook de DAB+ is niet overal goed te ontvangen, daarbij moeten er weer kosten gemaakt worden.
  De door Ziggo verkochte digitale-tuner (€50) is ook geen appeltje-eitje om te installeren .