jan rot

NPO Radio 5 brengt ode aan Jan Rot

Het NPO Radio 5-programma Volgspot brengt op 22 april 2022 een muzikale ode aan de overleden zanger en muzikant Jan Rot. Rot wilde eigenlijk op 24 april 2022 afscheid nemen van zijn publiek met een concert in Rotterdam, maar dat werd afgezegd omdat hij al te ziek was. Daarom hebben de makers van Volgspot ervoor gekozen om hem op deze manier te eren.

Muziek en verhalen

De speciale uitzending, die betiteld is als Een Rotavond, wordt gepresenteerd door MAX-radiopresentator Astrid de Jong en zal uiteraard bol staan van muziek en verhalen. Artiesten die eigenlijk op de 24e samen met Rot op het podium zouden staan, komen nu naar de radiostudio om liedjes van de muzikant te spelen. Ook mensen die deel uitmaakten van Jan Rots leven komen langs. Denk daarbij aan Marjolein Meijers en collega-zanger Bill van Dijk.

Astrid de Jong

Dat de presentatie in handen is van Astrid de Jong, is ook niet zonder reden. De Jong op de site van NPO Radio 5: “Tijdens ons allereerste gesprek op NPO Radio 2 maakte ik een stomme grap over zijn naam. Hij lachte minzaam. Daarna heb ik nog heel veel, veel betere gesprekken met hem gevoerd, en nog niet zo lang geleden zong hij op NPO Radio 5 een zomerlang liedjes voor me, zichzelf begeleidend op gitaar, met een pinpas als plectrum.”

Rots vroegere A&R manager, vriend en tevens MAX-dj Henkjan Smits is medepresentator van Een Rotavond.

Een Rotavond, 22 april 2022, tussen 20 en 22 uur op NPO Radio 5.

Geef een antwoord