dor hout

Nieuwe MAX-podcast door Mieke van der Weij: Dor Hout

Vanaf woensdag 16 juni komt MAX met de zesdelige podcastserie Dor Hout. Hierin spreekt presentator Mieke van der Weij mensen die, om verschillende redenen, tot “de risicogroep” behoren. Samen blikken ze terug op hun coronajaar, maar kijken ze ook vooruit. Onder hen Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, zangeres Mira Thompson en rechter Frank Wieland. De MAX/NPO Radio 1-podcast Dor Hout is te beluisteren op NPO Luister, Spotify, MAXVandaag.nl en alle andere bekende streamingsdiensten.

Corona

In maart 2020 wordt de ernst van de coronasituatie steeds duidelijker. Middels persconferenties worden de eerste maatregelen aangekondigd. Er zijn vrijheidsbeperkingen voor iedereen. In het jaar dat volgt deinen we van de ene naar de andere golf, volgen we ontelbaar veel persconferenties en wassen we onze handen vaak en grondig. Alles op anderhalve meter.

Wie zijn ‘we’?

Maar met het aantal besmettingen stijgt ook de kritiek. Want waar doen “we” het voor? En voor wie? Is de economie niet belangrijker dan de kwetsbare groep die we beschermen? Het lijkt alsof we ons hebben opgesplitst in twee groepen, waarvan één risicogroep. In de podcast Dor Hout gaat Mieke van der Weij in gesprek mét de mensen óver wie we het toen hadden. Samen blikken ze terug op het afgelopen jaar, maar kijken ze ook vooruit.

Te gast in Dor Hout

Gasten zijn onder anderen: rechter Frank Wieland, die op zijn zeventigste met pensioen moest, corona kreeg, maar nu teruggeroepen is om de achterstand in de rechtspraak weg te werken. Verder spreekt Mieke de 28-jarige zangeres Mira Thompson, de 86-jarige Eva Weyl, die aan scholieren vertelt over haar tijd in Kamp Westerbork en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman.

Geef een reactie