MAX Maakt Mogelijk

Nieuw tv-seizoen MAX Maakt Mogelijk van start: wensen gaan in vervulling

Op zaterdag 24 oktober 2020 gaat een gloednieuw tv-seizoen van MAX Maakt Mogelijk van start. In het nieuwe seizoen laat presentator Jan Slagter onder meer zien hoe ouderen in Moldavië, Albanië, Oeganda en Indonesië geholpen worden om de coronacrisis te overleven en gaan. Ook voor de leefomstandigheden van ouderen in Nederland is aandacht en gaan wensen in vervulling.

Wens wordt werkelijkheid

Zo gaat Jan Slagter in aflevering 1 met de zussen Jane (84) en Jolie (86) een dag  het water op. De zussen hebben altijd een bijzondere band gehad en bellen elkaar nog dagelijks. Ze kunnen elkaar al een aantal maanden niet opzoeken, omdat de auto van Jane is gestolen. De grootste wens van Jolie is varen op een historisch zeilschip. De zussen hebben altijd een voorliefde voor schepen gehad, nadat zij met hun gezin per boot vanuit Indonesië aankwamen in Nederland. En die wens wordt werkelijkheid!

Eindelijk schoon drinkwater

Er is goed nieuws uit het dorp Stefanesti in Moldavië. Daar hebben bijna 200 ouderen nu een wateraansluiting, waardoor ze geen honderden meters meer naar de rivier hoeven te lopen. Voorheen moesten de ouderen elke dag met emmers sjouwen. Nu hebben ze een wastafel en kraan waar schoon drinkwater uitkomt. Een uniek moment voor veel ouderen, die dit nog nooit hebben gehad.

MAX Maakt Mogelijk is te zien vanaf 24 oktober 2020 om 18.50 uur op NPO 2. 

Geef een reactie