Door andere ogen

Nieuw bij MAX: Door Andere Ogen

Op maandag 10 september 2018 gaat het nieuwe programma Door Andere Ogen van start. Fons de Poel schetst portretten van bijzondere personen uit de werelden van sport, amusement, cultuur, politiek en het maatschappelijk middenveld, door de ogen van anderen. Met onder meer Wesley Sneijder en Klaas Dijkhoff.

Originele invalshoeken

Door Andere Ogen is een actueel biografieënprogramma onder leiding van Fons de Poel. In dit nieuwe MAX-programma worden de levens en carrières belicht van spraakmakende personen. In10 uitzendingen van telkens een half uur schetst het programma de drijfveren van de geportretteerden. Intimi, deskundigen, familieleden en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken. Door Andere Ogen biedt nieuwe perspectieven, bijzondere informatie en mooie anekdotes over de geportretteerde persoon.

Wesley Sneijder

In de 1e aflevering de recordinternational die afscheid neemt van Oranje: Wesley Sneijder. Onder meer zijn ouders, echtgenote Yolanthe en goede vriend Kees Jansma geven een intiem beeld van Sneijder, “een man met een vernietigende kracht, binnen en buiten de krijtlijnen”, zoals Jansma hem typeert. Zijn ouders vertellen uitvoerig over zijn jeugd in de Utrechtse volkswijk Ondiep, “een buurt waar zich veel narigheid afspeelde”. Hoe Wesley al op jonge leeftijd uit dankbaarheid hun auto en hun huis financiert en – zijn rijkdom ten spijt – zijn afkomst nooit verloochent. Yolanthe Sneijder-Cabeau beschrijft hoe hij haar ooit heeft verovert in een urenlang telefoongesprek. Kees Jansma verhaalt hoe Wesley bij het WK van 2010 in de rust van Nederland-Brazilië – op verzoek van coach Bert van Marwijk – al zijn teamgenoten uitkaffert: “Jullie verkloten mijn hele toernooi”. En hoe Oranje na rust met 2 doelpunten van Sneijder alsnog Brazilië uitschakelen.

Door Andere Ogen is te zien vanaf maandag 10 september 2018 om 20.25 uur op NPO 2.

Geef een reactie