Hugo Borst

Nieuw boek Hugo Borst gelanceerd tijdens International Literatuur Festival

Voor zijn hartverscheurende boek Ma heeft Hugo Borst ontzettend veel lof ontvangen. Nu is daar het tweede deel: Ach, moedertje. Bij Tijd voor MAX praat hij uitgebreid over dit nieuwste werk van zijn hand en over de laatste stand van zaken van zijn manifest Scherp op ouderenzorg.

Internationaal Literatuur Festival

Op zaterdag 13 mei 2017 wordt Hugo Borsts nieuwe boek Ach, moedertje officieel gelanceerd tijdens het Internationaal Literatuur Festival in Utrecht. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en Jan Slagter zijn daar ook bij. Erik Scherder geeft een minicollege over dementie, waarna Jan Slagter en Janine Abbring in gesprek gaan met Hugo Borst. De boekpresentatie is (niet gratis) toegankelijk voor publiek.

Over Ach, moedertje

In Ach, moedertje wordt het dagelijkse leven gevolgd van de moeder van Hugo Borst – en dat van haar 8 medebewoners. Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, die sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer lijdt, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus.

Dit onderwerp wordt besproken in Tijd voor MAX op vrijdag 12 mei 2017 om 17.10 uur op NPO 1.

Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een e-book van Ach, moedertje!

Geef een reactie