invloed

Nieuw bij MAX: Janny van der Heijden onderzoekt invloed van voedsel op het brein

Lekker eten kan je intens gelukkig maken. Maar hoe belangrijk is voedsel voor ons brein en welke invloed heeft het? En wat kunnen we doen met onze voeding om dat brein en ons lichaam zo gezond mogelijk te houden? Dat ontdekt Janny van der Heijden in de nieuwe serie: Voeding en ons brein. Samen met toponderzoekers test Janny hun inzichten in de praktijk. Voeding en ons brein is vanaf vrijdag 10 februari om 16.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Aflevering 1: invloed vet en suikerrijk voedsel

Waarom kunnen we de verleiding voor vet en suikerrijk voedsel vaak niet weerstaan? In het Donders Instituut in Nijmegen gaat Janny in een MRI-scanner, waar ze erachter komt waar haar brein het meest op reageert; zoet of hartig. De uitkomst is verrassend. Tips om de verleiding wél te kunnen weerstaan geeft Janny natuurlijk ook.

Voeding en ons brein (6 afleveringen), vanaf vrijdag 10 februari om 16.15 uur bij MAX op NPO 1.

(Foto: ©MAX)

Geef een antwoord