Heel Nederland Slaapt_DionneStax

Nieuw bij MAX: Heel Nederland Slaapt

We slapen een derde van ons leven, maar weten we wel hoe belangrijk slaap is? We denken er nauwelijks over na, maar daar komt binnenkort verandering in! Op woensdag 2 november 2016 zendt MAX het programma Heel Nederland Slaapt uit. In dit live-event neemt presentatrice Dionne Stax u mee naar de magische wereld van slaap.

Geheimen van de slaap

In mooie reportages en boeiende experimenten worden de geheimen van het fenomeen slaap ontrafeld. U ziet hoe dromen werken en krijgt alles te horen over de activiteiten in ons brein als ons lichaam in slaapstand is. Er wordt getest of ons geheugen beter werkt als we ergens letterlijk een nachtje over slapen en een panel vrijwilligers blijft een nacht lang wakker voor een heus slaapexperiment.

Heel Nederland Slaapt echt

In Heel Nederland Slaapt wordt ook echt geslapen. Radiopresentator Jurgen van den Berg gaat de uitdaging aan om live te slapen terwijl heel Nederland meekijkt. Volgeplakt met elektroden wordt hij door een team van deskundigen gemonitord en kan de kijker exact meebeleven in welke slaapfases hij belandt.

Feiten en fabels van slapen

De uitzending zal bol staan van tips en trucs voor de kijker thuis en slaapdeskundigen zullen talloze feiten en fabels rondom slapen blootleggen. Uiteraard worden tijdens deze live slaapspecial ook kijkersvragen beantwoord. Kijkers kunnen onder andere vragen stellen via twitter met #HNLS.

Heel Nederland Slaapt is te zien op woensdag 2 november 2016 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (10)

  Monique2810 says:

  Zolang ik mij kan herinneren, kom ik – als ik op wat voor tijdstip of manier dan ook – wakker word, uit een droom. Dat zou gezien de slaapfases niet moeten kunnen. Hoe kan dat dan? Is het buiten de REM-fase soms enkel  een herinnering aan een eerdere droom?

  Monique2810 says:

  Nog een vraag: ik heb heel af en toe een lucide droom. De suis in m’n oren is dan oorverdovend en angstaanjagend. Hoe komt dat?

  Eline-e says:

  Ik heb tinnitus. Mijn grootste probleem is in slaap komen en doorslapen. Door het geluid ben ik altijd bang om naar bed te gaan en heb grote angst om te gaan slapen. Sta altijd onder hevige stress door tinnitus (zowel dag en nacht). Ik merk dat dit behoorlijk wat gezondheidsproblemen oplevert. Ben bijna een zenuwinzinking nabij. Alle randvoorwaarden om goed te kunnen slapen probeer ik zoveel mogelijk aan te voldoen. Ben ten einde raadt. Heeft u nog een tip om toch nog wat slaapwinst te krijgen.

  Faried says:

  Door verre reizen heb ik vaak een tijdsverschil van 4.5 uur. Hoe ga ik daarmee om.

  OemMohamed says:

  Hoe komt het dat ik helemaal niet beweeg in mijn slaap? Ik moet echt wakker worden om om te draaien. Vaak voelt de volgende ochtend mijn hele zij beurs.

  Bjorn van Vugt says:

  Na 5 jaar 3 ploegendienst achterwaardse rotataie kam ik met mentalen en fysieke klachten.
  Ik ben gelukkig nu 3 maanden gestopt op advies van de arbo arts.
  Hoelang duurt mijn herstel om terug in het bioritme te komen?

   Bjorn van Vugt says:

   De nachtdienst heeft me echt emotioneel en sociaal kapot gemaakt.
   Het komt nu wel weer goed,maar ongelooflijk dat dit toegestaan is op de arbeids markt.
   Wat zullen de gevolgen wel niet zijn voorbal die anderen collega’s op lange termijn.

  Edmee says:

  Tellen de uren die je slaapt voor 23.00 uur dubbel? Of is dit een fabel?

  Slaapkop says:

  Wat is de invloed van een zgn. powernap (dus een slaapje van een half uur tot een uur)?

  Pallieter says:

  We zagen (tot dusver) alleen het slot, Dionne, met die kindjes in hun ‘konijnenhokjes’, maar je secondante zei al: vroeger wel in Groningen… Inderdaad, onze oudste heeft erin gelegen, een groot soort kruiwagen met handvatten en wieltjes om in de tuin te verplaatsen. En het mooiste: Groningers gaven Claus en Beatrix er een cadeau toen Willem Alexander geboren was! Alleen al om dat slot gaan we je uitzending zeker terugkijken.