Hendrik Groen

Na 2 dagboeken, nu een roman van Hendrik Groen

Goed nieuws voor fans van de boeken van Hendrik Groen: er ligt vanaf 5 juni 2018 een nieuw boek van zijn hand in de winkels. Na 2 dagboeken, is het nu tijd voor de roman Leven en laten leven. Verwacht wordt dat ook dit boek gretig aftrek zal vinden, want werkelijk alles rondom Hendrik Groen is tot nu toe een succes.

Het succes van Hendrik Groen

De geestelijk vader van Hendrik Groen is de Amsterdammer Peter de Smet. Hij komt in 2014 met het eerste boek over Groens leven in en woon-zorgcomplex in Amsterdam-Noord: Pogingen iets van het leven te maken. Van dit boek over zijn dagelijks leven drukt uitgeverij Meulenhoff afhankelijk 3000 exemplaren. Dit blijkt veel te weinig, want de vraag is overweldigend en het boek blijft uiteindelijk meer dan 118 weken bovenaan de Bestseller Top 60 staan. Uiteindelijk zijn er meer dan 250.000 exemplaren van verkocht in Nederland en wordt het in nog 37 andere landen uitgegeven. In 2016 volgt er een tweede dagboek dat ook zeer succesvol is en afsluit met het voornemen van Groen om een roman te schrijven. Deze roman komt dus vandaag, op 5 juni 2018, uit.

Hendrik Groen op tv

Hendrik Groen heeft ook succes buiten de literaire wereld. Zo komt er een toneelbewerking van het eerste boek en is er door MAX een succesvolle tv-serie gemaakt die is gebaseerd op dit boek. Deze serie, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, is onder 50-plussers de best bekeken serie ooit en trekt gemiddeld zo’n 1.914.000 kijkers per aflevering. Tevens is het de best bekeken serie sinds 2011 én wint scenarioschrijver Martin van de Waardenberg de Zilveren Krulstaart in de categorie ‘Televisieserie’. De Zilveren Krulstaart is een Nederlandse vakprijs voor scenarioschrijvers.

Meteen na de afloop van de serie klinkt de roep om een 2e seizoen. Inmiddels is MAX bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen (terug)kijken

Heeft u Het geheime dagboek van Hendrik Groen gemist, of heeft u er zo van genoten dat u ‘m nog eens wilt bekijken? Dat kan via de uitzendgpagina!

(Bron: Het parool, ANP, RTL Boulevard, archief)

Geef een reactie

Reactie

  1. ytsje says:

    ik zie er nu al tegenop Hendrik Groen geen mooi programma het is niet de werkelijkheid die er gespeeld wordt en mijn man vind het prachtig ik kan mij niet afzonderen want ik heb een lichamelijke beperking.

    Dus ik moet wel kijken want we hebben maar één televisie en naar een andere ruimte is geen optie omdat ik niet boven kan komen helaas. Ik leef op de begane grond.