Hendrik Groen

Serie Hendrik Groen genomineerd voor 3 Gouden Kalveren en Prix Europa

De MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik groen maakt kans op maar liefst 3 Gouden Kalveren. En daar blijft het niet bij, want de serie maakt ook nog kans op de Prix Europa. 

Gouden Kalveren

De succesvolle serie is genomineerd in de categorie beste tv-drama, beste acteur (Kees Hulst) en beste actrice (Olga Zuiderhoek). Dat de serie, geregisseerd door Tim Oliehoek, populair is blijkt ook uit het hoge waarderingscijfer. Het publiek beoordeelt de serie gemiddeld met een 8,2.

Prix Europa

Naast de nominatie voor de Gouden Kalveren is de serie ook genomineerd voor de Prix Europa in de categorie tv-fictie. De Prix Europa geldt als een van de belangrijkste internationale mediaprijzen.

Over de serie

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar nog niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde? Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is geschreven door Martin van Waardenberg. De regie is in handen van Tim Oliehoek. De serie is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats op de slotavond van het Nederlands Filmfestival. Het festival is van 27 september tot en met 5 oktober 2018 in Utrecht. De uitreiking van de Prix Europa vindt plaats op 19 oktober 2018 in Berlijn

Geef een reactie