Muziek in een notendop

‘Muziek in een Notendop’ met MAX-presentator Sander Zwiep

Wat is een symfonie? Wat doet een dirigent eigenlijk? En wat is het verschil tussen majeur en mineur? In de nieuwe online videoserie Muziek in een Notendop geeft Maatwerk-presentator Sander Zwiep op luchtige en ludieke wijze antwoord op al dit soort vragen.

Een reis door de muziek

Sander neemt u elke dinsdag in een nieuwe aflevering van Muziek in een Notendop mee door het heden en verleden van de muziekwereld. Van pop tot klassiek, van stokoud tot gloednieuw. Hij geeft tekst en uitleg bij begrippen uit de klassieke muziek die voor velen vooralsnog onbekend terrein zijn.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Elke week een ander thema

In de 1e afleveringen worden onder andere de begrippen ‘Moderato’, ‘Symfonie’ en ‘Mineur en Majeur’ uitgelicht en uitgelegd. Wat hebben Rachmaninov en Britney Spears bijvoorbeeld met elkaar gemeen? En is de langste symfonie ooit gespeeld echt 8,5 uur? En voor de romantici onder ons: de aflevering op dinsdag 14 februari – Valentijnsdag – is gewijd aan de ‘Romance’.

Kijk en luister naar Muziek in een Notendop

De afleveringen van Muziek in een Notendop zijn te zien via de site van NPO Klassiek, via de Facebook– en Instagrampagina van NPO Klassiek en op het YouTube-kanaal van de zender.

De muziek uit elke aflevering (van Haydn en Tsjaikovski tot Eric Clapton en Michael Jackson) wordt op Spotify gebundeld in een speciale Muziek in een Notendop-playlist en is ook te vinden via de NPO Klassiek-site.

Het radioprogramma Maatwerk is elke werkdag te horen van 12.00 – 14.00 uur op NPO Klassiek. Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering te zien en horen van Muziek in een Notendop

(Foto: NPO Klassiek)

Geef een reactie