Edwin Rutten

Edwin Rutten 80 jaar en dat viert hij in ‘Maatwerk’ op NPO Klassiek

De naam Edwin Rutten tovert bij velen direct een glimlach op het gezicht. Vandaag is daar alle reden toe. Want de goedlachse presentator, jazzzanger, drummer, acteur en vooral bekend als Ome Willem, wordt vandaag 80 jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat doet hij bij het radioprogramma Maatwerk tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Klassiek. 

Ome Willem

Wie aan Edwin Rutten denkt, denkt direct aan Ome Willem. Rutten wordt bij het grote publiek bekend door deze rol in het VARA-kinderprogramma De film van Ome Willem. De show loopt van 1974 tot 1989, dus hele generaties groeien met Ome Willem op. Op deze dag is de befaamde uitspraak van Ome Willem, ‘Joepie de poepie’, op Rutten zelf van toepassing.

Liefhebber van muziek

Edwin Rutten is naast muzikant ook een groot liefhebber en kenner van klassieke muziek. Voor MAX presenteert hij een aantal jaar Jazz op Zes op Radio 6 om in 2010 de overstap te maken naar NPO Radio 4 waar hij Muziekwijzer presenteert. De voorloper van het programma Maatwerk wat nu elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren is op NPO Klassiek (voorheen NPO Radio 4).

Edwin Rutten speciale gast in Maatwerk

Tijdens de speciale uitzending van Maatwerk krijgt u de favoriete klassieke muziek van Rutten te horen. Samen met presentator Sander Zwiep deelt hij zijn liefde voor muziek, praten ze over zijn carrière en zijn altijd nog goed gevulde agenda.

Het programma Maatwerk, met speciale gast Edwin Rutten, is te horen op woensdag 11 januari 2023 tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Klassiek. 

(Foto: ANP)

Geef een antwoord