elvis

Museum rondom Elvis Presley uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland

Voor het MAX-radioprogramma Je dag is goed! is verslaggever Joris op zoek gegaan naar het leukste uitje van Nederland. De zoektocht is inmiddels beëindigd en het Elvis Presley Museum in Culemborg is als winnaar uit de bus gekomen. 

Kleine musea

Wie een dagje vrij heeft en van musea houdt, is snel geneigd om een bekend kunstinstituut zoals het Van Gogh Museum te bezoeken. Joris wil in de afgelopen 2 weken laten zien dat er buiten de ‘gebaande paden’ ook heel veel leuke musea te vinden zijn die het bezoeken waard zijn.

Elvis wint

In totaal bezoekt hij 17 musea, zoals het DAF Museum, het Jukeboxmuseum en Tassenmuseum Hendrikje. Ook gaat hij langs bij het Elvis Presley Museum in Culemborg en het Beatles Museum in Alkmaar. Deze 2 scoren beide een 8,5 als rapportcijfer van Joris, maar uiteindelijk wordt het Elvis museum toch uitgeroepen tot het allerbeste uitje.

Reactie

De eigenaars zijn John en Renée Vink, die al meer dan 55 jaar fan zijn van ’the king’ en vanaf 2002 dit museum runnen. Benieuwd naar hun reactie als Joris hen de trofee overhandigd? Luister dan het fragment uit de uitzending terug.

Geef een reactie