Peter de Bie

MAX-radiopresentator Peter de Bie neemt afscheid

Na ruim 28 jaar en meer dan 1350 uitzendingen op zaterdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur neemt presentator Peter de Bie afscheid van de radio. Hij presenteert zaterdag 17 december 2022 voor het laatst Nieuwsweekend bij Omroep MAX op NPO Radio 1. Mieke van der Weij, met wie Peter sinds 1996 een duo vormt bij Nieuwsweekend, blijft op haar post.

Nieuwsweekend

Voordat het radioprogramma Nieuwsweekend in januari 2018 bij MAX komt, wordt het als Nieuwsshow uitgezonden bij de TROS/AVROTROS. De 1e uitzending is op dinsdag 13 september 1983, gepresenteerd door Wim Bosboom en Mireille Bekooij. In maart 1994 neemt Peter de Bie het stokje over van Wim Bosboom, 2 jaar later voegt Mieke van der Weij zich bij hem.

‘Vleugje cynisme en veel humor’

MAX-directeur Jan Slagter: Een radio-icoon gaat ons verlaten. We zijn Peter de Bie veel dank verschuldigd voor zijn scherpe gesprekken op zaterdagochtend, met een vleugje cynisme en veel humor. We zullen hem missen en wensen hem alle geluk toe, samen met Dieuwertje, de kinderen en kleinkinderen.”

Hoog tijd om te gaan

Peter de Bie zegt over zijn afscheid, met een ferme knipoog: “Ik ben het eens met wat de kranten dan schrijven: Het werd hoog tijd om te gaan, aldus een hevig geëmotioneerde Peter de Bie”. Wie Peter de Bie opvolgt, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Nieuwsweekend is elke zaterdag van 08.30 uur tot 11.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Het afscheid van Peter de Bie is te horen op zaterdag 17 december 2022. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Reactie

    GerdaH says:

    Zal hem missen om zijn humor, cynisme en de mooie samenwerking met Mieke van der Weij.
    IK wens hem beterschap.