daniel dekker

MAX-dj Daniel Dekker wint Marconi Oeuvre Award

 MAX-dj Daniel Dekker heeft de Marconi Oeuvre Award gewonnen. In zijn radio-uitzending Lunch Lekker Met Daniel Dekker worden hij op 12 januari 2021 verrast met dit nieuws door Golden Earring-zanger Barry Hay en RadioRing-presentator Rob Janssen. 

Juryrapport

Volgens de jury van de prijs komt de award de dj toe omdat hij al jarenlang verdienstelijk radio maakt. “Daniël kwam het meest tot zijn recht in zijn ‘paradepaardjes’ Gouden Uren – dat hij 16 jaar maakte – en Muziekcafé, waarvoor hij bijna 15 jaar lang de presentatie voor zijn rekening nam. Gouden Uren op Radio 2 was jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland. En Muziekcafé maakte hij tot dé plek voor live muziek op de Nederlandse radio en dan met name live muziek van Nederlandse artiesten. Want zijn passie voor het Nederlands product was (en is) enorm”, schrijft de jury in het rapport. “Nederlandstalige artiesten kregen een plek in de Gouden Uren, Nederlandse bands konden terecht in Muziekcafé en het volkse genre gaf hij een kans op NPO Sterren NL. Daarnaast zorgde hij vanaf 2013 voor het frisse geluid van onze inzendingen voor het Eurovisie Songfestival.”

MAX

In september 2020 maakt Daniël na ruim 30 jaar de overstap van AVROTROS naar MAX. Naast zijn eigen radioprogramma Lunch Lekker, is hij bij MAX eindverantwoordelijk voor de MAX-uitzendingen van NPO Radio 5. In Lunch Lekker krijgt hij dus op 12 januari – zoals al gezegd- de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. Hoe dat is gegaan kunt u beluisteren op de website van NPO Radio 5.

Over de award

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvangen Sjors Fröhlich (2019), Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017) en Tineke de Nooij (2016) al de prijs. Het is één van de belangrijkste radioprijzen van Nederland.

(Bron: AVROTROS)

Geef een reactie