Duur 02:19
Gepubliceerd op 6 december 2016

Marconi Oeuvre Award voor Tineke de Nooij

Tineke de Nooij is dinsdagmiddag 7 december 2016 in haar eigen TinekeShow op NPO Radio 5 overvallen door Herman van Veen met het nieuws dat zij in januari 2017 de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mag nemen tijdens de elfde editie van het RadioGala.

Onbeschrijflijk grote staat van dienst

Tineke is blij met de nog in ontvangst te nemen oeuvreprijs. “Ik ben er heel trots op. Ik ben er ongelooflijk trots op nu ik erover nadenk. Een Marconi-award, fantastisch!”, vertelde ze in haar radioprogramma.


MAX-directeur Jan Slagter: “Tineke heeft deze Oeuvre Award meer dan verdiend en ik feliciteer haar dan ook van harte. Tineke heeft een onbeschrijfelijk grote staat van dienst en nog steeds vermaakt ze met enorm veel toewijding dagelijks haar luisteraars in haar eigen TinekeShow op NPO Radio 5. Ik ben er trots op dat ze dat bij MAX nog steeds wil doen.”

Ongekend talent

De carrière van Tineke de Nooij begint doordat zij 55 jaar geleden spontaan aanbelt bij het kantoor van Radio Veronica in Hilversum. Al snel wordt haar ongekende talent ontdekt en is ze niet meer weg te denken uit Medialand. De jingle ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Tineke!’, die al sinds de jaren 60 aan haar is verbonden, kent ook nu nog iedereen.

Sinds september 2010 presenteert Tineke de Nooij TinekeShow iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer