Marjoleins Muziektips: Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young

Nu Nederland in coronacrisis verkeert blijven wij allemaal zoveel mogelijk binnen. De ideale gelegenheid om uw muziekverzameling erbij te pakken! Marjolein van Dam, eigenaar van muziekhandel Evelyn Novacek in Hoogezand, geeft u wekelijks een muzikale tip. Deze keer: Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young.

Marjolein: “In deze rare dagen kan muziek veel troost en afleiding bieden. Mijn eerste muziektip is Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young. Het is zelfs bijna een soundtrack van de laatste weken als je de titels bekijkt. Het gaat over geen andere keus te hebben dan door te gaan (Carry On), machteloosheid (Helpless), het niet knippen van haar (Almost Cut My Hair) en het onderwijzen van de eigen kinderen (Teach Your Children).

Op Déjà Vu staat ook het nummer Our house. Want, als je zoveel thuis zit is dat natuurlijk waar je het gezellig moet proberen te maken, hoe moeilijk dat soms ook is. ‘Our house, is a very very very fine house…’ Ik hoop dat dat voor de meeste mensen geldt! En proberen te genieten van juist DIE kleine dingen.

Het mooie van deze prachtige plaat uit 1970 is dat ‘ie zo tijdloos is. Ik heb hem pas wat later leren kennen, omdat ik iets te jong was toen hij uitkwam om het te kunnen waarderen. Maar ik heb hem na mijn ontdekking  grijsgedraaid, Hun stemmen klinken zo mooi samen, maar vooral ook de nummers staan, 50 jaar na dato, nog fier overeind! Het grappige is dat mijn zoon hem een paar jaar geleden ook ontdekt heeft, en sindsdien heb ik hem weer veelvuldig gehoord. De ideale familieplaat! Dus een mooie kans om in de platen- of cd-kast te duiken en weer eens helemaal te luisteren.”

Marjoleins bijdrage aan Plaatwaarde

Naast wekelijkse muziektips taxeert Marjolein ook elke 2 weken een lp voor MAX Vandaag in de rubriek Plaatwaarde. Al haar bijdrages vindt u op deze overzichtspagina. Toevallig heeft zij  voor Plaatwaarde ook al eens de waarde vanDéjà Vu bepaald. Wat zal een exemplaar nu waard zijn? Marjolein vertelt het u.

Met dank aan Marjolein van Dam.

Geef een reactie