filmmuziek

Luister naar de Filmmuziek Top 50

Elk jaar draait NPO Radio 4 de mooiste filmmuziek tijdens de Filmmuziek Top 50. Dit jaar wordt de toplijst uitgezonden op 24 juni 2022.

Veel filmmuziek

Wie de afgelopen dagen naar de zender heeft geluisterd is het vast opgevallen dat er veel muziek uit bekende films voorbij is gekomen. Niet zonder reden, natuurlijk, want dit is de opmaat naar de Filmmuziek Top 50. De door luisteraars zelf samengestelde lijst is op de 24e te horen tussen 12.00 en 18.00 uur. De lijst wordt gepresenteerd door Jet Berkhout, Carine Lacor en MAX-presentator Sander Zwiep. Zwiep presenteert elke werkdag namens MAX het NPO Radio 4-programma Maatwerk.

Lijst van 2022

Hoe de lijst er in 2022 uitziet? U kunt ‘m raadplegen op de site van NPO Radio 4.
De top 3 ziet er als volgt uit:

1. Ennio Morricone – Once Upon a Time in the West

2. John Williams – Schindler’s List

3. John Williams – Star Wars I t/m IX

De nummer 1 en 2 zijn precies hetzelfde als vorig jaar, maar Star Wars I t/m IX prijkt in 2021 nog op de 5e plek. De nummer 3 van 2021, de themamuziek van Pirates of the Caribbean van hans Zimmer, staat nu op de 6e plek. daarnaast staan er ook 9 nieuwe binnenkomers in de lijst. De hoogste vindt u terug op nummer 34. Hier staat de muziek van de film Downton Abbey.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Op 23 juni 2022 besteedt Daniel Dekker aandacht aan de Filmmuziek Top 50 in zijn programma Lunch Lekker met Daniel Dekker. Hij spreekt met Sander Zwiep en samen nemen zij de lijst onder de loep. Luister het fragment hier terug.

(Foto: ANP)

Geef een reactie