filmmuziek

Stem voor de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4

Van 19 tot en met 26 februari 2021 kunt u stemmen voor de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4. Traditiegetrouw de afsluiter van de Week van de Filmmuziek. Stemmen kan via de website van zender.

Week van de Filmmuziek

Elk jaar organiseert NPO Radio 4 de populaire Week van de Filmmuziek. In 2021 is dat van 1 tot en met 5 maart. De hele week lang staat de zender in het teken van muziek die u kent uit bekende films. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde, door Ennio Morricone gecomponeerde klanken uit The Good, The Bad & The Ugly of Tubular Bells van Mike Oldfield, een nummer dat veel mensen niet meer los kunnen zien van horrorklassieker The Excorcist.

Filmmuziek Top 50

Zoals elk jaar wordt ook deze editie afgesloten met een Filmmuziek Top 50, waarvoor u dus vanaf 19 februari 2021 kunt stemmen. De lijst van 2021 is op 5 maart 2021 te horen. Wilt u graag stemmen, maar weet u niet zo goed waar op? Of kunt u maar niet op de naam van dat ene goede nummer komen? Misschien dat de lijst van 2020 u kan inspireren.

Doe mee aan de Filmmuziek Pubquiz

Tijdens de stemweek van de Filmmuziek Top 50 organiseert NPO Radio 4 een online pubquiz over filmmuziek. Op 25 februari om 20.00 uur zal onder meer MAX NPO Radio 4- presentator Sander Zwiep u aan de tand voelen over uw filmmuziek-kennis. Meedoen is gratis en kan via de website van NPO Radio 4. Op de speciale Filmmuziek Pubquiz-pagina leest u meer over hoe u deel kunt nemen aan de quiz.

(Bron: NPO Radio 4)
(Beeld: Marc Wielaert)

Geef een reactie