filmmuziek top 50

Stem voor de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4

Van 10 tot en met 17 juni 2022 kunt u stemmen voor de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4, een toplijst met de mooiste filmmuziek ooit gemaakt. Stemmen kan via de website van zender.

Mooiste filmmuziek

Elk jaar worden luisteraars van NPO Radio 4 uitgenodigd om te stemmen op hun favoriete filmmuziek. Uit alle stemmen wordt de Filmmuziek Top 50 gedestilleerd. In 2022 is de toplijst te horen op 24 juni, maar stemmen kan dus vanaf de 10e. De zender draait in aanloop naar de top 50 veel muziek die u kent uit bekende films en wordt traditiegetrouw afgeslotenDenk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde, door Ennio Morricone gecomponeerde klanken uit The Good, The Bad & The Ugly of Tubular Bells van Mike Oldfield, een nummer dat veel mensen niet meer los kunnen zien van horrorklassieker The Excorcist.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Inspiratie

Stemmen op uw favorieten kan tot en met 17 juni, waarna de volledige lijst op de 20e bekend wordt gemaakt. Wilt u graag stemmen, maar weet u niet zo goed waarop? Of kunt u maar niet op de naam van dat ene goede nummer komen? Misschien dat de lijst van 2021 u kan inspireren.

Filmmuziek in Maatwerk

Om alvast in de stemming te komen voor de lijst zelf, nodigt het MAX/NPO Radio 4-programma Maatwerk van 20 tot 24 juni een pianist uit die filmmuziek-suggesties van luisteraars komt spelen. Jan Vayne is de eerste die plaatsneemt achter de Maatwerk-piano.
Maatwerk wordt gepresenteerd door Sander Zwiep en is elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen op NPO Radio 4.

(Bron: NPO Radio 4)
(Beeld: Marc Wielaert)

Geef een reactie