Booster Klassiek

NPO Radio 4 steunt muzieksector met Booster Klassiek

De klassiekemuzieksector kan wel een steuntje in de gebruiken. NPO Radio 4 geeft die tijdens de themaweek: Booster Klassiek. Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari 2022 zet de zender Nederlandse musici en ensembles in de schijnwerpers!

Veel te zien en te horen

De deuren van de concertzalen zijn eindelijk weer open. De klassiekemuzieksector staat te popelen om weer te beginnen, want er is zoveel moois dat niet langer kan wachten om gehoord en gezien te worden!

Booster Klassiek

Met Booster Klassiek zet NPO Radio 4 Nederlandse musici, ensembles en concertzalen een week lang in het zonnetje. Door de aanhoudende coronacrisis zagen musici en culturele professionals hun werk en inkomen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Alle musici die optreden tijdens Booster Klassiek krijgen betaald voor hun optreden. Daarnaast krijgen ze de beschikking over de audio – en videopnames die we van de optredens maken.

Live muziek

Tijdens Booster Klassiek treden musici live op in de studio en laten we concerten horen vanuit 5 verschillende concertzalen in Nederland. Alle optredens zijn te zien en te horen op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. Zo krijgt niet alleen de muzieksector, maar heel Nederland een klassieke booster. Daarnaast maken ze reportages en nodigen ze artiesten uit in onze studio. Zo krijgt niet alleen de klassiekemuzieksector, maar heel Nederland een klassieke booster.

Dit kunt u verwachten

Dagelijks komen de live optredens vanuit verschillende concertzalen:

  • Maandag 31 januari: De Doelen, Rotterdam
  • Dinsdag 1 februari: Stadsgehoorzaal, Leiden
  • Woensdag 2 februari: Musis, Arnhem
  • Donderdag 3 februari: Muziekgebouw Eindhoven
  • Vrijdag 4 februari: TivoliVredenburg, Utrecht

Ook in het MAX-programma Maatwerk is deze week live muziek te horen en is volop aandacht voor de Booster Klassiek. Na deze week blijft NPO Radio 4 doorgaan met het organiseren, opnemen en uitzenden van concerten.

(Bron: NPO Radio 4) 

Geef een reactie