Open Studio Dagen 2019: dit is er te doen

Nog geen plannen voor het weekend van 12 en 13 oktober 2019? Kom dan naar de Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum. Op deze dagen openen de studio’s en omroepen hun deuren voor het publiek. Traditiegetrouw is er tijdens de Open Studio Dagen veel te doen. Een kleine greep uit het programma. 

Terug in de tijd tijdens Behind the scene in the 80s and 90s 

De jaren 80 en 90 zijn belangrijke decennia in de tv- en radio-geschiedenis. In deze periode worden verschillende programma’s waarover nu nog steeds wordt gepraat voor het eerst uitgezonden. Wat dacht u bijvoorbeeld van het populaire muziekprogramma Countdown of kijkcijferhit Klasgenoten? In het evenementen Behind the scene in the 80s and 90s komen de mensen die destijds aan dit soort programma’s werken aan het woord. Onder de gasten onder meer radio- en tv-presentatrice Tineke de Nooij en regisseur Martijn Lindenberg. Lindenberg regisseerde onder meer de uitzendingen van de Elfstedentocht op tv. Behind the scene in the 80s and 90s vindt op 12 oktober 2019 vanaf 19.30 uur plaats in instituut Beeld en Geluid.

Open Studio dagen bij MAX

Er is ook genoeg te doen in de studio’s van MAX tijdens de Open Studio Dagen. Op 12 en 13 oktober 2019 kunt u van 10.00 tot 17.00 uur komen kijken in studio’s 23 en 32, waar bekende MAX-programma’s als Tijd voor MAX, Met het Mes op Tafel, MAX Geheugentrainer en het nieuwe programma MAX Pubquiz worden opgenomen. Verder kunt u op de foto gaan als Robèrt, Janny of André en u mag samen met bekende MAX-presentatoren ervaren hoe het is om zelf autocue te lezen. Het geheel wordt muzikaal omlijst door MAX-radiopresentator Jan Rietman.

Live talk shows in een regiewagen

Op 12 oktober kunt u om 10.00, 13.00 of 15.00 uur in het publiek zitten van de live talk shows die dan gaande zijn in de regiewagen voor de deur van Beeld en Geluid. Te gast zijn tv-makers en de conservator van museum Beeld en Geluid, maar er is ook plek aan tafel voor bezoekers van de Open Studio dagen. Heeft u bijvoorbeeld net een boek geschreven? Een mooie reis gemaakt of een grappig verhaal dat u wilt delen met de wereld? Dan is er wellicht ook plek voor u in deze talk show. Interesse? Mail dan beknopt uw verhaal (niet meer dan 100 woorden) mét overtuigend beeldmateriaal naar talkshow@dutchmediaweek.nl. Vermeld hierin duidelijk uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U krijgt uiterlijk op 10 oktober bericht.

100 jaar radio in Beeld en Geluid

Op 13 oktober wordt er van 13.00 tot 16.00 uur speciale aandacht besteedt aan het 100-jarig bestaan van het medium radio. Presentatoren Harm Edens en Arjen Snijders brengen een ode aan de radio tijdens de opname van de livepodcast 100 jaar Radio. Zij verzamelen geluiden, legendarische radiofragmenten en vertellen verhalen over verdwenen radiostations, hoorspellen en bekende en onterecht vergeten radiopresentatoren.

Meer informatie

Meer weten over de Open Studiodagen? Kijk dan op de website van het evenement.

Geef een reactie