Klaas van Dijk nieuwe huispianist Met het Mes op Tafel

Klaas van Dijk is de nieuwe huispianist van de kennisquiz Met het Mes op Tafel. Klaas is de broer van Martin van Dijk, de in juni 2016 overleden pianist van Met het Mes op Tafel. Dit nieuws is bekend gemaakt in het programma Tijd voor MAX.

Tijd voor MAX zendt van 19 t/m 23 september 2016 uit vanaf een camping in Koudum. Speciaal voor deze gelegenheid is op dinsdag 20 september, Prinsjesdag, de Friese acteur en zanger Theun Plantinga te gast. Hij bezingt door middel van een door Dick van den Heuvel geschreven tekst zijn visie op de Miljoenennota. Het nummer is geschreven op de melodie Mooie Tijden van pianist en componist Martin van Dijk. Van Dijk nam sinds 1997 de muzikale omlijsting van de kennisquiz Met het Mes op Tafel voor zijn rekening, maar hij overleed begin juni. De broer van Martin van Dijk begeleidde Theun vandaag muzikaal op de piano. Sybrand Niessen en Martine van Os maakten tevens bekend dat Klaas van Dijk de nieuwe vaste pianist van de kennisquiz van MAX wordt.

Klaas van Dijk

Klaas legt zich, na omzwervingen in pop en jazz, in de laatste jaren van zijn studie tandheelkunde steeds meer toe op het theater. Meteen na zijn afstuderen in 1986 komt hij als begeleider in dienst bij Paul van Vliet, waar hij aan 4 shows meewerkt als componist en pianist. Voor de Jubileumshow krijgt hij samen met zijn collega-musici de Scheveningen Begeleidersprijs. In de tussentijd werkt hij in verschillende hoedanigheden mee aan de totstandkoming van diverse musicals en theaterprogramma’s. Vanaf 1994 besluit hij om zich verder op het tandarts-vak te storten en voor het theater alleen nog maar dingen te doen die hij leuk vindt. Dit resulteert in 2 musicals die hij samen met Seth Gaaikema voor het stadtheater in Aken maakt (Catherine en Adam en Eva), een duo-programma dat hij samen met broer Martin in het kader van het Vondelpark openluchtfestival maakt. Daarnaast componeert hij voor, en speelt af en toe mee in, het Unicefprogramma van Paul van Vliet. De laatste jaren is hij vaste begeleider van Paul van Vliet en speelt Argentijnse tangomuziek met het ensemble Corrientes. Tot slot heeft Klaas nog meegewerkt aan de door Martin gecomponeerde musicals Hera en de Seewölf.

Het nieuwe seizoen van Met het Mes op Tafel start op maandag 7 november 2016. De kennisquiz is dan elke werkdag om 19.55 uur te zien op NPO 2.

Geef een reactie