Nicky Verstappen

Een kaarsje voor Nicky Verstappen

In de aangrijpende documentaire Een kaarsje voor Nicky Verstappen, blikken de ouders van Nicky Verstappen, die in 1998 door een misdrijf om het leven kwam, terug op het drama dat hun levens compleet heeft verwoest. 

Doorbraak

De doorbraak in de zaak Nicky Verstappen is een van de belangrijkste nieuwsfeiten uit 2018. Een spectaculaire DNA-match brengt deze zomer nieuwe hoop in de harten van de ouders en het zusje van het 11-jarige jongetje uit Limburg. Krijgen zij na 20 jaar eindelijk antwoord op de vraag hoe hun geliefde Nicky in augustus 1998 om het leven kwam? Hoe bang is hij tijdens zijn laatste momenten geweest? En welke rol heeft de gearresteerde Jos B. daarbij gespeeld? Zullen zij tijdens zijn strafproces de waarheid horen waar zij al zo lang naar op zoek zijn?

Het gemis

In Een kaarsje voor Nicky Verstappen vertellen Berthie, Peetje en Femke Verstappen openhartiger dan ooit over het verdriet en het gemis van Nicky en de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, waardoor zij de tragedie konden overleven. Zij doen dit samen met Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever die hun vriend en steunpilaar werd. Ook hij laat zich van een persoonlijke kant zien.

Betrokken

Documentairemaker Simon Vuyk is al vanaf 1998 bij de zaak betrokken. Hij was eindredacteur bij het televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever en schreef het boek De mysterieuze dood van Nicky Verstappen. Hij maakte de ontknoping in het onderzoek de afgelopen maanden, samen met de familie Verstappen en Peter R. de Vries, van dichtbij mee. Vuyk: “Terwijl iedereen zich alleen nog maar bezighoudt met de verdenking tegen Jos B. wil ik graag aan de vooravond van Kerst stilstaan bij waar het in deze zaak echt om gaat: het verhaal van een mooi en lief gezin uit Limburg dat terechtkwam in een allesoverheersende nachtmerrie.”

De documentaire Een kaarsje voor Nicky Verstappen is te zien op zondag 23 december 2018 om 23.00 uur op NPO 1. 

 

Lees ook: het eerder op MAX Vandaag verschenen artikel Familie Nicky verstappen doorbreekt stilzwijgen in nieuwe documentaire.

Geef een reactie

Reactie

  1. Lannie says:

    Gisteravond, Kerstavond, de documentaire gezien. Zo aangrijpend nog steeds na al die jaren. Ik hoop dat ze de documentaire als verplichte kost inzetten op alle opleidingen voor strafrechtadvocaten in spe. De reactie van de verdachte die ingefluisterd word door zo’n nietsontziende strafrecht advocaat. Bah bah advocaat van de duivel