Jonge Nederlandse musici spelen en zingen voor Duchenne

Pianisten Lucas en Arthur Jussen, violiste Simone Lamsma, mezzosopraan Barbara Kozelj, philharmonie zuidnederland, het Nederlands Concertkoor en dirigent Per-Otto Johansson geven op vrijdag 10 juni 2016 samen een uniek benefietconcert voor kinderen met de ongeneeslijke spierziekte Duchenne.

Belangeloos

De jonge musici werken belangeloos mee aan dit benefietconcert. Het Concertgebouw heeft voor deze gelegenheid de Grote Zaal ter beschikking gesteld. Het programma bestaat uit hoogtepunten uit de klassieke muziek, van componisten als Grieg, Mozart, Fauré, Rachmaninoff, Saint-Saëns en Bizet. De presentatie is in handen van Edwin Rutten.

Duchenne

Duchenne spierdystrofie is een tot op heden ongeneeslijke ziekte. Door een fout in het DNA ontbreekt een eiwit in de spieren. Hierdoor wordt het spierweefsel afgebroken en neemt de spierkracht van alle spieren langzaam af. De ziekte komt vrijwel uitsluitend bij jongens voor en heeft een progressief karakter. De meeste patiënten overlijden als jong volwassenen.

De opbrengst van dit benefietconcert wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van Duchenne spierdystrofie. Doel: een betere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting voor Duchenne-patiënten.

MAX Avondconcert zendt het concert op maandag 13 juni om 20.00 uur uit op NPO Radio 4.

Geef een reactie