jeangu macrooy

Jeangu Macrooy presenteert Songfestival-lied in De Wereld Draait Door

Zanger Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Het liedje waarmee hij dit gaan doen wordt op 4 maart 2020 officieel bekend gemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Hoewel de officiële onthulling nog moet plaatsvinden, is het nummer inmiddels al wel uitgelekt.

Opvolger van Arcade

Het liedje waarmee Jeangu Macrooy het Eurovisie-podium op zal gaan is de opvolger van het winnend Arcade van Duncan Laurence. Deze laatst genoemde zanger weet in 2019 voor het eerst sinds 1975 weer het Songfestival te winnen namens Nederland.

 Zo klinkt de concurrentie van Jeangu Macrooy

Hoewel het liedje Grow van Jeangu Macrooy al eerder op 4 maart meerdere malen te horen is op de radio, heeft de officiële onthulling nog niet plaatsgevonden. Een aantal van zijn concurrenten hebben al wel officieel bekend gemaakt welk nummer zij zullen zingen. Hieronder een verzameling van de inzendingen.

 Letland

Kroatië

Estland

Litouwen

Verenigd Koninkrijk

Frankrijk

Polen

Oekraïne

Spanje

België

Noorwegen

Australië

Het Eurovisie Songfestival wordt op 12, 14 en 16 mei 2020 gehouden in Rotterdam. De officiële bekendmaking van het nummer dat Jeangu Macrooy gaat zingen is te horen in De Wereld Draait Door op 4 maart 2020 om 19.00 uur op NPO 1.

(Bron: ANP,YouTube, Eurovisie Songfestival)

Geef een reactie