Jan Rietman

Jan Rietman presenteert Wekker-Wakker-Weekend! live vanaf het Malieveld in Den Haag

Zaterdag 29 juni 2019 is het Nederlandse Veteranendag. Ter gelegenheid van deze speciale dag komt het MAX-radioprogramma Wekker-Wakker-Weekend! die dag live vanaf het Malieveld in Den Haag. Presentator Jan Rietman loopt mee tijdens de laatste fase van de opbouw, praat met jonge en oudere veteranen én is live bij de opening.

Live verslag van de opening

Om 09.00 uur gaan op het Malieveld in Den Haag de poorten open voor onze veteranen, hun familieleden en iedereen die hen een warm hart toedraagt. Jan Rietman is bij deze opening aanwezig. Hij spreekt de veteranen en doet live verslag van de opening.

Veteranenhits

Muziek is erg belangrijk voor de veteranen op missie. Afgelopen week hebben al veel NPO Radio 5-luisteraars hun ultieme veteranensong kenbaar gemaakt. In de uitzending van zaterdag 29 juni laat Jan de grootste veteranenhits horen. “Toen ik in Amerika woonde heb ik ervaren hoe belangrijk veteranen, van jong tot oud, daar voor iedereen zijn. Er begint geen concert zonder speciale aandacht voor ze”, aldus Jan. “Ik hoop dat die traditie ook bij ons in Nederland normaal goed gaat worden. Ze verdienen het als geen ander!”

Naast de veteranenhits behandelt Jan in de rubriek Plaatwaarde deze week de plaat Graceland van Paul Simon. Wat is het verhaal achter deze plaat en wat is hij waard?

De witte anjer

In Wekker-Wakker-Weekend! zet MAX de veteranen nog eens extra in het zonnetje, met als doel ze – samen met de luisteraars – te bedanken. De witte anjer staat symbool voor de helden die hebben gevochten voor onze vrijheid. Volgens MAX-directeur Jan Slagter is de witte anjer het symbool van onze dappere veteranen.

De speciale uitzending van Wekker-Wakker-Weekend! is te beluisteren op zaterdag 29 juni 2019 van 07.00 tot 10.00 uur, live op NPO Radio 5. 

Geef een reactie