Hollandse Zaken

Hollandse Zaken: Weg met veel, vet en ver?

Veel werken, veel consumeren, verre vakanties en vet eten. Is die levensstijl te handhaven, nu blijkt dat het coronavirus nog lang niet bedwongen is? Het wordt op 1 augustus 2020 besproken in een nieuwe aflevering van Hollandse Zaken.

Goede voornemens

Tijdens de lockdown regende het goede voornemens. We zouden minder gaan werken, in ieder geval meer thuis. We zouden niet meer voor een yogacursus afreizen naar Bali. En we zouden gezonder gaan eten. Voedsel dat in ons naaste omgeving wordt geproduceerd. Kortom: een minder hectische levensstijl met meer waardering voor het kleine: zó zouden we het gaan doen. Toen in juni het virus redelijk onder controle leek, gingen velen echter rap over tot de oude orde van de dag.

Nu een 2e golf corona aanstaande lijkt, staan we opnieuw – en indringender – voor de vraag: gaan we onze levensstijl écht veranderen?

Alternatieven

De eerste tekenen zijn er al. De Britse regering riep het volk op af te vallen. Want hoe dikker, hoe groter de kans op een IC te belanden bij een corona-besmetting. En een groep Nederlandse bedrijven, verenigd in de Coalitie Anders Reizen, verwacht dat hun werknemers veel minder vaak gaan vliegen. De lockdown heeft aangetoond dat digitaal overleg een prima alternatief is.

Zal de coronatijd straks een hinderlijke onderbreking van ons leven blijken of is het een definitieve waterscheiding?

Hollandse Zaken is te zien op zaterdag 1 augustus 2020 om 20.30 uur live op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    IK HEB HET BANGE VERMOEDEN DAT DE MENSHEID HET NOOIT LEERT. Ik denk dat er een hele generatie overheen gaat voordat de gekte uitgestorven is in Europa en Amerika. Het corrupte kapitalistisch/materialistische systeem in Europa en Amerika heeft zo’n geldhonger, dat niets ontziend het gehele ecosysteem om zeep geholpen is. En tevens de mentaliteit van de bevolking reddeloos verziekt is. Gelukkig zijn we nu op het moment beland, dat het systeem zichzelf vernietigd. Zowel Amerika als Europa zijn technisch failliet. Maar helaas is de rest van de wereld al dermate besmet met dat alles vernietigende corrupte kapitalisme/materialisme, dat daar de vernietiging voortgezet wordt. Je ziet nu China en India en Zuid Amerika naar de kloten gaan, door hebzucht en egoisme. Daar is is geen redden meer aan.