Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch orkest is jarig en dat vieren zij zo

Het is in 2018 precies 100 jaar geleden dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest het levenslicht ziet in de havenstad. Deze mijlpaal viert het orkest op verschillende manieren.

Iedereen wordt uitgenodigd

Eind 2017 maakt het Rotterdams Philharmonisch Orkest bekend dat zij hun eeuwfeest graag willen vieren met de Rotterdammers. Daarom nodigen zij voor bijna elk concert dat zij in 2018 geven telkens 100 inwoners van een bepaalde wijk uit. “We willen er in ons jubileumjaar alles aan doen om de hele wereld te laten weten dat we ons eeuwfeest vieren – en dat werkelijk iedereen is uitgenodigd. Maar we beginnen natuurlijk thuis, in Rotterdam. We mogen dan al sinds 1918 het orkest van deze stad zijn, met sommige Rotterdammers hebben we nog niet kennisgemaakt. Die mogelijkheid geven we tijdens ons jubileumjaar”, zegt algemeen directeur George Wiegel hierover op de site van het orkest.

Luisterstoel

Naast het uitnodigen van de bewoners bij de concerten, geeft het Philharmonisch Orkest ook de mensen op straat de kans om te genieten van klassieke klanken. Dit doet zij door een grote luisterstoel met ingebouwde boxen neer te zetten op openbare plekken in de stad. Voorbijgangers kunnen er even in gaan zitten om te genieten van de muziek van het Rotterdamse orkest.

Luisterstoel Rotterdams Philharmonisch Orkest
De stoel staat momenteel op het centraal station en gaat daarna door naar de Doelen, het Zuidplein, de Markthal en de Centrale Bibliotheek.

Andere activiteiten

Ook gaat het Rotterdams Philharmonisch Orkest de 4 oud dirigenten die nog in leven zijn terughalen naar de stad voor een een jublieumtoernee langs de belangrijkste klassieke podia en festivals van Europa. Er wordt dus flink uitgepakt, maar dit is nog niet alles. Het orkest belooft de komende maanden nog meer activiteiten bekend te maken.

(Bron: ANP, website Rotterdams Philharmonisch Orkest)
(Beeld: Guido Pijper, Bob Bruyn)

Geef een antwoord

Reactie

  1. leen@verseyden.com says:

    Wat fantastisch dat Max het orkest met het Europeesch Volkslied heeft uitgezonden. Een kippevel moment. Dit geeft de burger moed en doer je in deze sombere stille dagen goed. Hulde !