Duur 06:00
Gepubliceerd op 9 maart 2017

Joke en Marianne Samen naar Klassiek

Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Donderdag 9 maart 2017 zijn Joke (73) en Marianne (69) samen naar klassiek geweest in Rotterdam.

Mozarts Klarinetconcert

Koppel datingspel

Joke woont in Hoek van Holland. Zij vindt het heerlijk om naar concerten en musea te gaan, houdt van stedenreizen en geniet van het leven en alle mooie dingen die daarbij horen. Ze is 14 jaar weduwe en heeft een druk sociaal leven. En natuurlijk houdt Joke van klassiek muziek: Bach, Brahms, Mendelssohn, Haydn, Beethoven, etc.

Marianne komt uit Rotterdam en is graag in de natuur: vogels kijken, fietsen, met de caravan op pad.  Ze houdt niet van winkelen maar wél van klassiek muziek. Vooral Mozart, dus dat wordt genieten voor haar van het klarinetconcert.

Donderdag 9 maart is het MAX Avondconcert live aanwezig in het De Doelen in Rotterdam. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v Gustavo Gimeno speelt Schumann (Ouverture Manfred), Mozart en Beethoven. Mozarts Klarinetconcert is een poëtisch adagio, omsloten door muziek die tintelt van levenslust. In zijn Zevende Symfonie legt Beethoven diezelfde emoties onder een vergrootglas. De poëzie van het langzame deel verdiept zich tot filosofie, ‘tintelend van levenslust’ wordt een finale die stuitert van energie. Het klinkend resultaat is ronduit spectaculair: de Zevende is ‘de apotheose van de dans’, zoals Beethovens collega Wagner zei.

Verslag van de ontmoeting

Verslaggever Carine Lacor was erbij en maakt een live-verslag van de ontmoeting. Omdat zo’n ontmoeting al spannend genoeg is, werd er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het Koppelspel. Dit leverde interessante vragen en leuke antwoorden op.

Bent u ook zo benieuwd hoe Joke en Marianne het hebben gehad? Luister de uitzending terug in bovenstaande player. En als u hun reactie op deze ontmoeting wilt horen luister dan 16 maart 2017 van 20.00 – 22.30 uur naar MAX Avondconcert op NPO Radio 4. Dan hoort u ook wie het nieuwe Samen naar Klassiek-koppel is.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer