polygoonjournaal

Hallo Nederland brengt eerbetoon aan Polygoonjournaal

Maandag 17 april, op Tweede Paasdag, brengt het MAX-programma Hallo Nederland een bijzonder eerbetoon aan het Polygoonjournaal. In de speciale uitzending maken 3 voormalig cameramannen van het Polygoonjournaal een hedendaagse reportage in polygoonstijl, waarbij de stem van Robert Bloemendal te horen is.

Philip Bloemendal

Robert Bloemendal is de zoon van wijlen Philip Bloemendal. Hij bootst in de uitzending de karakteristieke polygoonstem van zijn vader na. In de Hallo Nederland-special van Tweede Paasdag wordt bovendien gebruik gemaakt van het zeer rijke polygoonarchief. Ook wordt er teruggeblikt naar het werk bij het Polygoonjournaal: hoe ging dat?

Polygoon in de bioscoop

Ruim 50 jaar lang stonden wekelijks mensen in de rij om naar de bioscoop te gaan voor een nieuw Polygoonjournaal. Voor een lange periode was dit de belangrijkste nieuwsbron voor de Nederlandse burger. In 1987 werd de stekker uit het Polygoonjournaal getrokken. Nu, 30 jaar later, eert Hallo Nederland het Polygoonjournaal en zijn makers middels deze speciale uitzending.

Hallo Nederland

Hallo Nederland brengt dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem, met extra aandacht voor regionaal nieuws. Daarbij focust het programma zich op positieve en hoopgevende verhalen. Hallo Nederland brengt mooie reportages die de kijker inspireert, oplossingen biedt en die bovenal authentiek zijn.

Heeft u een nieuwstip uit uw buurt voor de redactie? Bel de tiplijn! Elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur op 035 677 6170 (lokaal tarief).
De Hallo Nederland: Polygoonjournaal-special is te zien op maandag 17 april 2017 om 18.30 uur op NPO 2.

Geef een reactie