Duur 04:53
Gepubliceerd op 25 mei 2017

Eveline en Philip samen naar klassiek

Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Donderdag 25 mei 2017 zijn Eveline (41) en Philip (41) samen naar klassiek geweest in Ede.

Zingen, koken, wandelen en Schubert

Koppel datingspel

Eveline woont in Deventer en zingt, kookt en sport graag. Ook gaat zij graag op pad om nieuwe steden en plekken te ontdekken. En natuurlijk houdt Eveline van klassieke muziek. Vooral muziek in kleine bezetting vindt zij mooi en Schubert.

Philip woont in Ede. Hij is sportief, ondernemend en vrolijk en houdt van reizen, fotografie en wandelen. En natuurlijk van klassieke muziek. Alleen opera kan hem wat minder bekoren.

Donderdag 25 mei 2017 is het MAX Avondconcert live aanwezig in de Edesche Concertzaal bij de opening van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede. Het festival opent met een internationaal concert. Niet alleen komen de musici uit alle windstreken, ook de gespeelde stukken zijn afkomstig uit verschillende landen. Pianiste Anna Fedorova begint het concert met de feestelijke ‘Preambule’ uit Robert Schumanns Carnaval. Dit stuk vormt de opmaat tot de muziek van de Russen Dmitri Sjostakovitsj en Alfred Schnittke, de Argentijn Alberto Ginastera en de Oostenrijker Gustav Mahler. Pièce de résistance op het programma vormt Schuberts wereldberoemde ‘Forellenkwintet’ met in de hoofdrol de Weense Bösendorfer Imperial!

Verslag van de ontmoeting

Verslaggever Carine Lacor was erbij en maakt een live-verslag van de ontmoeting. Omdat zo’n ontmoeting al spannend genoeg is, werd er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het Koppelspel. Dit leverde interessante vragen en leuke antwoorden op.

Bent u ook zo benieuwd hoe Eveline en Philip het hebben gehad? Luister de uitzending terug in bovenstaande player. En als u hun reactie op deze ontmoeting wilt horen luister dan 1 juni 2017 van 20.00 – 22.30 uur naar MAX Avondconcert op NPO Radio 4. Dan hoort u ook wie het nieuwe Samen naar Klassiek-koppel is.

Geef een reactie