Duur 04:19
Gepubliceerd op 20 november 2017

Anneke en Joris Samen naar Klassiek

Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Maandag 20 november 2017 zijn Anneke (54) en Joris (51) samen naar klassiek geweest in Amsterdam.  

Vioolconcert van Sibelius

samen naar klassiek

Anneke komt uit Hoogland en heeft als hobby’s beeldhouwen, lezen, reizen en koken. Joris woont in Zevenaar. Hij heeft als hobby’s wandelen, fietsen, tennis, zingen en piano spelen.

Maandag 20 november 2017 is het MAX Avondconcert live aanwezig in het Concertgebouw.  De Nederlandse violiste Simone Lamsma is dit seizoen  diverse malen te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij opent dit concert met het vioolconcert van Sibelius. Een moeizame bevalling voor de componist, want hij heeft er meer dan 4 jaar op geploeterd voor hij tevreden was. Het resultaat was er naar, en nog steeds is dit prachtige soloconcert een publiekslieveling.

Verslaggever Beitske de Jong is erbij en maakt een live-verslag van de ontmoeting. Omdat zo’n ontmoeting al spannend genoeg is, werd er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het Koppelspel. Dit leverde interessante vragen en leuke antwoorden op.

Bent u ook zo benieuwd hoe Anneke en Joris het hebben gehad? Luister de uitzending terug in bovenstaande player. En als u hun reactie op deze ontmoeting wilt horen luister dan 26 november 2017 van 20.00 – 22.30 uur naar MAX Avondconcert op NPO Radio 4. Dan hoort u ook wie het nieuw Samen naar Klassiek-koppel is.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer