Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival 2019: dit zijn de concurrenten van Nederland

Zanger Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival 2019 met het nummer Arcade. Hij zal optreden tijdens de 2e halve finale op 16 mei 2019. In deze show moet hij het opnemen tegen deze landen. 

Nederland

Duncan Laurence maakt op 7 maart 2019 in De Wereld Draait Door bekend welk liedje hij zal zingen tijdens de halve finale van het liedjesfestijn. Nog niet gehoord of gewoon nog een keer luisteren? Dat kan hieronder

Albanië

Jonida Maliqi mag in 2019 haar land Albanië vertegenwoordigen. Hier is zij ongetwijfeld enorm blij mee, want zij probeert al meerdere keren mee te doen voor haar land. Zij verschijnt in 1995 voor het eerst in de nationale finale en doet daarna bijna elk jaar mee.

Armenië

De inzending van Armenië is nog niet bekend, maar weten al wel dat het lied gezongen zal worden door Srbuk. Srbuk is in eigen land een grote ster, net als in andere Oost-Europese landen. Zo verschijnt zij in The Voice of Ukrain, de Oekraïense versie van The Voice.

Oostenrijk

Zangeres PAENDA mag in Tel Aviv het podium op namens Oostenrijk.  Zij maakt vanaf haar 14e muziek en wil altijd al een keer meedoen aan het Songfestival. Dit wordt nu werkelijkheid met het nummer Limits.

Kroatië

De Kroatische inzending, zanger Roko, is een zeer muzikale jongen. Zijn ouders zijn zangers en zijn broer is gitarist. Zelf speelt hij piano en zingt hij. Zijn zangkunsten gaat hij in Tel Avid laten horen middels het nummer The Dream.

Denemarken

Kunstrijden is de eerste liefde van de Deense Leonora, maar zingen doet zij ook graag. Inmiddels heeft ze de schaatsen aan de wilgen gehangen en focust zij zich volledig op het zingen. Tijdens het Songfestival zult u haar het liedje Love is forever horen zingen.

Ierland

De Ierse inzending van dit jaar is Sarah McTernan, die bekend is van haar deelname aan The Voice of Ireland. Het nummer waarmee zij meedoet heet 22.

Letland

De Letse Sabine Žuga en Maris Vasilievsky doen in 2019 namens hun land mee. Samen vormen zij de band Carousel en zullen zij op 16 mei het zelfgeschreven That Night spelen.

Litouwen

Een bekend gezicht uit Litouwen dit jaar. De zanger die namens het land meedoet, Jurijus, heeft al meerdere keren op het Eurovisie-podium gestaan. Hij is 2 keer te zien als achtergrondzanger, maar in 2019 is hij  zelf de hoofdact. Zijn nummer heet Run with the lions.

Malta

De Maltese inzending Michela Pace is pas 17 jaar oud, maar nu al geen onbekende meer op het eiland. Ze heeft al meegedaan aan het programma X Factor en mag nu dus naar Tel Aviv. Welk nummer zij zal zingen, is nog onbekend.

Moldavië

De Moldavische Anna Odobescu komt dit jaar uit voor haar land. Zij zingt het nummer Stay. Hieronder kunt u het beluisteren.

Zweden

Zweden heeft haar inzending nog niet bekend gemaakt.

Zwitserland

Luca Hänni uit Zwitserland maakt al sinds zijn prille jeugd muziek en dat heeft hem al ver gebracht. Hij is bekend in veel landen en heeft al een aantal muziekprijzen mogen ontvangen. In 2019 doet hij namens zijn land mee aan het liedjesfestijn dat het Eurovisie Songfestival is.

Roemenië

Ester Peony komt uit Roemenië, maar ontwikkeld haar liefde voor muziek tijdens haar jeugd in het Canadese Montréal. Ze werkt inmiddels aan haar eerst soloalbum, dat zij later dit jaar wil uitbrengen. Voordat het zover is, treedt zij eerst op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Noord-Macedonië

Dit land (tot 2018 bekend als Macedonië) laat in 2019 zangeres Ramara Todevska aantreden in Tel Aviv. Tamara heeft al verschillende keren meegedaan aan het songfestival, zowel als achtergrondzangeres als soloartiest. In 2019 doet ze mee met het nummer Proud, dat nog niet is gepresenteerd.

Noorwegen

De Noorse inzending van 2019 heet KEIINO, een samenwerking tussen muzikanten Fred Buljo, Alexandra Rotan and Tom Hugo. Het nummer dat zij speciaal voor het festival hebben geschreven heet Spirit in the sky.

Rusland

Sergey Lazarev is geen onbekende voor de oplettende Eurovisie-kijker. Deze Rus heeft al eens meegedaan in 2016. Hij eindigt dan op een zeer verdienstelijke 3e plek, een positie die hij in 2019 uiteraard probeert te evenaren. Met welk nummer hij dit wil gaan doen, is alleen niet niet bekend.

Azerbaijan

Het is nog niet duidelijk wie Azerbijan zal vertegenwoordigen.

Bron: Eurovision, ANP

Geef een reactie